Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Temel SPSS İle Veri Analizi Kayıtları Başladı

Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Temel SPSS İle Veri Analizi Kayıtları Başladı

Şırnak Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Temel SPSS ile veri analizi kayıtları başladı.

Şırnak Üniversitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞÜSEM) Müdürlüğü tarafından açılan SPSS ile veri analizi eğitimine olan yoğun talep nedeniyle birimimizin 29/11/2022 tarih ve 20/1 sayılı yönetim kurulu kararı ile ikinci bir sınıfın oluşturulmasına karar verilmiştir. Eğitim Şırnak Üniversitesi lisansüstü programlarında eğitim gören öğrencilerimiz başvurabilir. Bu kapsamda kontenjan kriteri göz önünde bulundurularak, tezli programlarda öğrenim görmekte olup tez döneminde olan öğrencilerimize öncelik verilecektir. Daha sonra tezli programların ders döneminde olan ve tezsiz programlarda kayıtlı öğrencilerimiz değerlendirmeye alınacaktır. Eğitim ücretsiz olup başvurular 30.11.2022 ile 14.12.2022 tarihleri arasında online olarak alınacaktır.”

Açıklamada ayrıca derslerin uygulamalı yürütüleceği içim her öğrencinin derse bilgisayar ile gelmesi önerildi.

Dersler Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından belirlenen derslikte sürdürüleceği belirtilen açıklamada eğitim gelişim amaçlı olduğuna değinilirken iş garantisi veya unvan sağlamayacağı, kurs sonunda ise katılım belgesi verileceği aktarıldı.

Şırnak Üniversitesi tarafından yayınlanan bildirinin devamında şu ifadeler kullanıldı: “Eğitim en az 20 kişi ile açılacaktır. Eğitim 01.01.2023-01.03.2023 tarihleri arasında 48 saat olarak planlanmıştır. Bu tarihler durumlara göre değişiklik gösterebilecektir. Dersler Cumartesi günleri 4 ders saati olarak işlenecek olup katılımcıların ortak kararıyla değişiklik yapılabilir. Katılımcının %80 devam zorunluluğu olup bu süreyi aşanların kurs ile ilişiği kesilecektir.”

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞÜSEM) Müdürlüğü tarafından açılan SPSS ile veri analizi eğitiminde sırasıyla Temel Kavramlar, Araştırma Modelinin Belirlenmesi, Evren ve Örneklem, Veri Toplama ve Veri Girişi, Verileri Düzenleme/Analize Hazır Hale Getirme, Normallik Dağılımları, Güvenirlik Testi, Betimsel İstatistikler, Çapraz Tablolar, T-Testi ve Anova Testi Korelasyon, Regresyon, Uygulama öğretilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.