Çiftçilere Sıfır Faizli Tarımsal Elektrik Kredisine Başvurma Çağrısı

Çiftçilere Sıfır Faizli Tarımsal Elektrik Kredisine Başvurma Çağrısı

Dicle Elektrik Şırnak’ta çiftçilere çağrıda bulunarak, sıfır faizli tarımsal elektrik kredisine başvurmaları halinde borcun ana parasında da indirim imkanı sunacağını bildirdi. 

Dicle Elektrik Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tarımsal sulama elektrik desteğiyle ilgili hizmet bölgesinde bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Şırnak Valiliği tarafından düzenlenen Silopi Yer Fıstığı Hasat Şenliği’ne katılan Dicle Elektrik yetkilileri, burada bir araya geldikleri çiftçilere sıfır faizli tarımsal elektrik kredisiyle ilgili bilgilendirme yaptı.

Dicle Elektrik’e ait Mobil Müşteri Memnuniyet Merkezi aracında ağırlanan bir grup çiftçiye tarımsal elektrik desteğinin kapsamı hakkında detaylı bilgi verilirken, Ziraat Bankası üzerinden kullandırılan krediye başvurmaları halinde geçmişe dönük elektrik borçlarında ana para üzerinden indirim yapılacağı belirtildi. 

Ziyarette Ziraat Bankası tarafından tarımsal üretimde sıfır faizli kredi kullandırılmasına ilişkin uygulama esasları tebliğinin 15 Eylül 2022 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğine dikkat çekildi.

Öte yandan şenlik alanında bulunan Dicle Elektrik Müşteri Memnuniyeti Merkezi aracını ziyaret eden Şırnak Valisi Osman Bilgin, burada Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürü Tekin Türk’ten sıfır faizli tarımsal elektrik kredisi ve ana para indirimi kampanyasıyla ilgili detaylı bilgi aldı. Vali Bilgin, il genelinde faaliyet gösteren çiftçilerin kampanyayla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmaları amacıyla koordineli çalışmaların artırılacağını söyledi. 

Çiftçinin borcunda ana para üzerinden indirim yapılacak

Tarımsal Sulama Elektrik desteğinden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan çiftçiler ve sulama birlikleri faydalanabilecek. Çiftçilere geçmiş elektrik borçları için 5 yıl vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi imkanı veriliyor.

Bu fırsattan faydalanmak isteyen çiftçilerin Dicle Elektrik Tarımsal Sulama İletişim Merkezi, İlçe Yöneticilikleri ve Müşteri Memnuniyeti merkezlerinden “Tarımsal Elektrik Borcu Kapatma Bildirim Formu” alarak herhangi bir Ziraat Bankası Şubesi’ne başvurmaları gerekiyor. Geçmiş borçlar için sıfır faizli 5 yıl vadeli kredi imkanı sağlanırken, cari borçlar için de yine hasat döneminde ödenebilen 1 yıl vadeli sıfır faizli kredi kullanılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.