Cizre İçin Tüm Kurumlar Harekete Geçti! Bir Yandan Temizlik Diğer Yandan Zarar Tespit

Cizre İçin Tüm Kurumlar Harekete Geçti! Bir Yandan Temizlik Diğer Yandan Zarar Tespit

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde dün öğlen saatlerinde yaşanan selin ardından tüm kurumlar harekete geçti. İlçede bir yandan temizlik ve su tahliyeleri yapılırken, diğer yandan hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Dün Öğlen saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Selin yaşandığı ilk andan beri tüm gelişmeleri takip eden Şırnak Valisi Cevdet Atay, akşamüzeri Cizre ilçesine giderek yerinde inceleme yaptı.

Vali Atay, vatandaşların yaşadığı mağduriyetin en kısa zamanda giderileceğini belirtirken, evi kullanılamaz durumda olan bazı aileleri ise otellere yerleştirdi.

Büyük bir maddi zararın yaşandığı ilçede Vali Cevdet Atay’ın talimatı ile İl Özel İdaresi ve Afad ekipleri Cizre İlçesine gitti. Şırnak Belediyesi, İdil Belediyeleri de çalışmalara destek olmak amacıyla Cizre’de çalışmalara başladı.

Bir çok noktada temizleme ve su tahliye işlemleri yapılırken, AFAD ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri zarar tespit çalışmalarına başladı.

kurumlar-hareket-gectia.jpg

kurumlar-hareket-gecti.jpg

kurumlar-hareket-gectias.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.