Cizre İçin Tüm Kurumlar Seferber Oldu

Cizre İçin Tüm Kurumlar Seferber Oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış sel döndü. Bir çok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Şırnak, Cizre, Silopi ve İdil’deki kurumlar Cizre için seferber oldu.

Şırnak’ın Cizre İlçesinde dün akşam saat 18.05’te şiddetli bir yağmur ile birlikte özellikle Nur, Cudi ve Sur Mahallelerinde bulunan evlerin Bodrum ve zemin katları su altında kaldı. 112 Acil Çağrı Merkezine evlerin içinde mahsur kalma ve araç içinde mahsur kalma ihbarları geldi.

oo.jpg

Gelen çağrılar üzerine Şırnak Valiliği, Cizre Kaymakamlığı, Cizre Belediyesi İtfaiye, kanalizasyon, AFAD, İl özel idaresi, Şırnak Belediyesi, İdil Belediyesi ile birlikte Vidanjör, motopomp, loder, jsp gibi iş makineleri ile müşterek bir şekilde koordinasyon içinde ihbarları müdahale etmeye başladı.

Can kaybının olmadığı olayda, ev ve eşya zararı meydana geldi. Gece boyunca ilgili kurumlar evlerin içinde biriken suları tahliye ederken, belediye ekipleri de caddelerde tıkanan logar ve kanalizasyonları açtılar. Ayrıca yaşanan selde mahsur kalan hayvanlarda itfaiye ve AFAD ekiplerince güvenli yerlere taşındılar.

a.jpg

aaa.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.