Cizre İşgem ve Silopi Tekstilkent Projelerinin Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Cizre İşgem ve Silopi Tekstilkent Projelerinin Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Cizre İşgem ve Silopi Tekstilkent Güdümlü Projelerinde uygulanacak yönetim modellerine ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Cizre İŞGEM Güdümlü Projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan, projenin genel amacının, girişimci yatırımların yönetimi ile yenilikçi, katma değeri yüksek ürün ve hizmetler üretilmesi, yaygınlaştırılması, yoğun istihdama sahip sektör yatırımlarının bölgeye çekilmesi ve yeni istihdam alanları oluşturulması yolu ile TRC3 bölgesinde işsizliğin azaltılmasına ve gelir düzeyinin artışına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

İl Özel İdaresinin başvuru sahibi olduğu projenin Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) Güdümlü Proje Desteği programı kapsamında hazırlandığını ifade eden Vali Pehlivan, projenin geliştirilmesine yönelik DİKA tarafından Fizibilite Desteği Programı aracılığıyla fizibilite raporu hazırlandığını aktardı.

Projenin başvuru ve onay süreçlerinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılı Ekim ayında onaylandığını belirten Vali Pehlivan; “Protokolü imzalanan projenin toplam bütçesi 8 milyon TL olup bu tutarın 7,2 milyon TL’si DİKA tarafından, 800 bin TL’si ise projenin yürütücüsü olan Şırnak İl Özel İdaresi tarafından finanse edilecektir. Projenin, yakın zamanda tamamlanması öngörülmektedir.” bilgisini verdi.

Silopi Tekstilkent Güdümlü Projesine ilişkin yaptığı açıklamada ise Vali Pehlivan; “Projenin genel amacı, ilimizde hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren mevcut işletmelerin yenilikçi ve katma değerli üretim anlayışıyla teknik ve kurumsal altyapısının geliştirilmesi, bölgeye istihdam yoğun ve büyük ölçekli yatırımların çekilmesi yoluyla ilin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin azaltılarak ekonomiye katkı sağlamaktır.” dedi.

Şırnak İl Özel İdaresinin başvuru sahibi olduğu proje, DİKA’nın Güdümlü Proje Desteği Programı kapsamında hazırlandığını dile getiren Vali Pehlivan; “Projenin geliştirilmesine yönelik olarak DİKA tarafından Fizibilite Desteği Programı aracılığıyla fizibilite raporu hazırlanmıştır. Protokolü imzalanan projenin toplam bütçesi 10,5 milyon TL olup bu tutarın 9,45 milyon TL’si DİKA tarafından, 1,05 milyon TL’si ise projenin yürütücüsü olan Şırnak İl Özel İdaresi tarafından finanse edilecektir. Projenin uygulama süresi 24 ay olup yakın zamanda tamamlanması öngörülmektedir.” diye konuştu.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Cizre İŞGEM Güdümlü Projesi ile Silopi Tekstilkent Güdümlü Projesi’nin tanıtım sunumları yapıldı. Örnek projelerin işletme yapıları incelenerek tesislerin etkin bir şekilde işletilmesi için gerekli yönetim modellerine ilişkin değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu, muhtelif kararlar alındı.

Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Vali Yardımcısı/İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Erdoğan, Cizre Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, kurum müdürleri ve ilgili kişiler katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.