Cizre’de “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” Tanıtıldı

Cizre’de “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” Tanıtıldı
ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde, Millî Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde yürütülen “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamında tanıtım toplantısı düzenlendi.

Cizre İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Reşit Katmış ile ilçedeki ilkokul müdürleri katıldı.

Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu tarafından yürütülen proje kapsamında düzenlenen toplantıda, öğrencilerin akademik eğitimlerini sürdürürken aynı zamanda hafızlık eğitimi alabilmelerine yönelik çalışmalar ele alındı.

Sunumlarda, projenin yalnızca akademik başarıyı değil öğrencilerin manevi gelişimini de hedeflediği belirtilerek, öğrencilerin sosyal çevrelerinden uzaklaşmadan ve pedagojik esaslara uygun şekilde hafızlık eğitimi almalarının önemine dikkat çekildi.

Toplantıda ayrıca okul yöneticileriyle proje hakkında görüş alışverişinde bulunularak, uygulamanın daha geniş kitlelere ulaştırılması için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Toplantının ardından yapılan değerlendirmede, Cizre’de din öğretimi ve hafızlık eğitiminin tüm kurumların ortak sorumluluk anlayışıyla yürütüldüğü belirtilerek çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

705102563-1407776748055684-5718877996023340812-n.jpg

Kaynak:Şırnak Haber 73

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.