CİZRE’DE ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA EVİNİN AÇILIŞI YAPILDI

CİZRE’DE ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA EVİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde özel eğitim gerektiren bireyler için Özel Eğitim Uygulama Evinin 1. ve 2. Kademe açılışı yapıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel eğitim öğrencilerine, uygulama, meslek, anaokulları, meslek liseleri, özel eğitim sınıfları ve kaynaştırma bütünleştirme kapsamında her tür ve kademede eğitim hizmeti sunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde açılan Uygulama Evleri özel gereksinimli bireylerin öz bakım becerilerini kuvvetlendirmek, ev ortamını uygulamalı olarak reel ortamda gerçekleştirmek ve toplumsal uyum becerisi kazandırmak için yurt çapında hayata geçirilmiş bir proje olup özel eğitimde hizmet kalitesinin sürekli arttırılması planlanıyor.

Özel Uygulama Evi’nin açılışında konuşan Cizre Belediyesi Başkan Vekili Davut Sinanoğlu; ‘’Özel eğitim ihtiyacı olan çocukların bu tür okullarla hayata daha sıkı tutunabileceğini, verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerle kendilerine daha çok geliştirebileceğini, Kaymakamlığın her zaman bu türden projelerin içinde olacağını, ayrıca okulun bazı eksikliklerinin olduğunu ve belediye olarak bu eksiklikleri gidereceklerini ifade etti.

Cizre’de de hayata geçirilen projenin açılışına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Salih Sevinç, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, meslek odaları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.