Cizreli Genç Yeteneklerden TEKNOFEST’te Büyük Başarı: İki Takım Birden Yarı Finalde!

Cizreli Genç Yeteneklerden TEKNOFEST’te Büyük Başarı: İki Takım Birden Yarı Finalde!
TEKNOFEST 2026’da Cizre rüzgârı esiyor! İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda üstün başarı gösteren Cizre İsmail Ebul-İz BİLSEM’in iki gurur projesi, rakiplerini geride bırakarak adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde eğitim veren Cizre İsmail Ebul-İz Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), teknoloji ve inovasyon alanında gurur verici bir başarıya imza attı. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2026’da yarışan Cizre ekipleri, sergiledikleri üstün performansla göz doldurdu.

"İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması" kapsamında projelerini sunan Genç Cezeriler ve Can Dostum takımları, kritik aşamaları geride bırakarak Yarı Final’e yükselme başarısı gösterdi.

Yarı Final Koltuğuna Oturan Takımlarımız ve Kadroları:

Genç Cezeriler Takımı

  • Danışman Öğretmen: Murat Işıkoğlu
  • Öğrenciler: Yağız Taha Doğan (Cizre İsmail Ebul-İz BİLSEM) & Dicle Nur Işıkoğlu (Prof. Dr. Fuat Sezgin İmam Hatip Ortaokulu)

Can Dostum Takımı

  • Danışman Öğretmen: Tuba Çaça Kül
  • Öğrenciler: Gülbin Bulut & Asmin Öner (Cizre İsmail Ebul-İz BİLSEM)

    ekran-goruntusu-2026-06-18-112716.png
    Üstün gayretleri, özverili çalışmaları ve geleceğe ışık tutan projeleriyle bizleri gururlandıran tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyoruz.

Cizre'nin ve ülkemizin teknoloji üreten geleceğini temsil eden her iki takımımıza da final yolculuğunda başarılar dileriz! Dualarımız ve desteğimiz genç mucitlerimizle. ????????????

Kaynak:Cemal KÜLTER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.