Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan DEM Partili Belediyeler ile ilgili Açıklama: Kayyum mu Geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan DEM Partili Belediyeler ile ilgili Açıklama: Kayyum mu Geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'a gerçekleştirdiği ziyaret dönüşü Dem Partili belediyelerde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. İşte Başkan Erdoğan'ın yaptığı açıklama.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aranın ardından Irak'taki temaslarını tamamlayarak yurda dönüş yaptı. Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Dem Partili belediyelerde yaşananlara ilişkin açıklama yapan Erdoğan, Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini bozmaya yönelik adımların karşılıksız kalmayacağını ifade etti. Anayasayı çiğneyenlerin bedelini ödemeye de hazır olmaları gerektiğini vurgulan Erdoğan, "Bundan önce hukuk zemininde hangi yanıt verildiyse aynısının ortaya konması sürpriz olmaz." diyerek kayyum sinyali verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, DEM Parti ile ilgili sorulan soruya şu cevabı verdi;

SORU: Efendim son birkaç gündür DEM Parti'yle ilgili bir tartışma var. Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerinin meclis açılışında İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Bayrağımızın kaldırıldığı iddiaları sebebiyle İçişleri Bakanlığı zaten mülki müfettiş görevlendirdi, bu kamuoyuyla paylaşıldı. Bugün Sayın Bahçeli'nin çok sert eleştirileri vardı. Sizin değerlendirmeleriniz nedir?

Bu konuyu İçişleri Bakanlığımız şu anda kapsamlı bir şekilde incelemektedir. Türkiye'de hepimizi temsil eden değerler vardır. Bunları dışlamak, bunlara saygısızlık etmek, birlik ve bütünlüğümüze kastetmek anlamına gelir ve tabii ki hukuk devletinde bunun da bir karşılığı vardır. Bunları daha önce de söyledim. Teröre destek vermek, terörle müşterek hareket etmek şüphesiz ki bizim değerler silsilemize saldırıdır ve bununla ilgili olarak da Anayasanın çok açık hükümleri vardır. Türk'ü de Kürt'ü de Laz'ı da Çerkez'i de diğer gruplar da bu ülkenin hür ve eşit vatandaşlarıdır. Bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecek. Birliğimize ve bütünlüğümüze böylesine kışkırtıcı eylemlerle el uzatmaya kalkanlara bundan önce hukuk zemininde hangi yanıt verildiyse aynısının ortaya konması sürpriz olmaz. Buna bir defa herkesin hazır olması gerekir. Sayın Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklamalar Anayasa hükmünün icrasından başka bir şey değildir. Aynı durum şu anda benim için de geçerlidir. Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.