Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maaş Zammı Belli Oldu! İşte Güncel Maaşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Maaş Zammı Belli Oldu! İşte Güncel Maaşı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşına zam yapıldı, işte Erdoğan'ın güncel zamlı maaşı.

TBMM Başkanlığı’na Merkezi Yönetim Ek Bütçe Kanun Teklifi sunulmuştu. Bu kanun teklifi ile Cumhurbaşkanlığına, bakanlıklara ve diğer kamu kurumlarına verilen bütçelerin arttırılması istenildi. Teklifin detayları incelendiğinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına yapılacak olan zam oranı da görülüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MAAŞI NE KADAR ZAMLANIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaş zammı netlik kazandı. Ek bütçe teklifi kabul edilirse 100.000 TL olan Cumhurbaşkanı maaşı 139.000 TL’ye yükselecek. Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına da yüzde 39 oranında zam yapılmış olacak. Emeklilere yüzde 25 zam verilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüzde 39 oranında zam yapılmasının teklif edilmesi bütçe görüşmeleri başlamadan muhalefetin tepkisini çekmeye başladı.

MUHALEFET TEPKİ GÖSTERDİ!

CHP Grup Başkanı Özgür Özel bir açıklama yaparak, “Emeklilerin maalını sadece yüzde 25 oranında artıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan getirdiği ek bütçe ile kendi maaşına yüzde 39 oranında zam yapıyor. 86 milyon geçim sıkıntısı çekerken Erdoğan kendi imzasıyla maaşını 139 Bin TL’ye yükseltiyor.” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ise yaptığı açıklamada, “Emekliye gelince kaşıkla, kendine gelince kepçeyle! Erdoğan kendi maaşına yüzde 39 zam yapmış. Yarasın ağam. Emekli haline şükretsin. Yeter ki sen sıkıntı çekme. Soğan ekmek kime yetmez?” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI MAAŞINA DÜZENLEME YAPILMIŞTI!

Cumhurbaşkanı maaşı daha önce memur maaş zamları ile belirleniyordu. Ancak memurlara yüksek oranlı zamlar yapıldıkça Cumhurbaşkanı maaşı da ciddi oranlarda artıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan gelen eleştirilere karşılık geçtiğimiz yıllarda bir düzenleme yapılmasını istemiş ve Cumhurbaşkanı maaşının memur maaş zamları ile belirlenmesinin sona ermesini talep etmişti. Bu şekilde düzenleme yapılmış ve o dönem de Cumhurbaşkanı maaşına herhangi bir zam uygulanmamıştı.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.