DEM Parti Şırnak’ta Seçime İtiraz Etti! Oylar Yeniden Sayılabilir

DEM Parti Şırnak’ta Seçime İtiraz Etti! Oylar Yeniden Sayılabilir

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde Resmi olmayan sonuçlara göre 127 oy farkla Ak Partili Gürgün Ürek’in kazandığı seçime itiraz etti.

Şırnak’In Uludere ilçesinde seçimde şaibe olduğu iddiasıyla Uludereliler yürüyüş gerçekleştirdi. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Aday Gürgün Ürek 127 oy farkla Uludere Belediye Başkanı seçildi. Seçimde şaibe olduğu iddiası ve usulsüzlük tespit ettiklerini ileri süren DEM Parti Uludere İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

Uludere DEM Parti İlçe binası önünden İlçe Seçim Kurulu’na kadar yürüdü. Yapılan yürüyüşe DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan ve yüzlerce kişi katıldı. Kalabalık kitle yürüyüş sırasında “Direne direne kazanacağız”, “Uludere iradene sahip çık” sloganları atttı.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan ve beraberindekiler, seçimde tespit ettikleri usulsüzlüklere itiraz için ilçe seçim kurulu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Aslan, seçim kurulunun itirazları değerlendireceğini söyledi.

Uluderelilerin iradesin sahiplenmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Aslan, “Uludere halkı seçim günü kararlılığı ve duruşuyla iradesini ortaya koydu. Bugün sorunumuz sadece bir belediye meselesi değil. Burada yaklaşık bin 300 taşımalı asker oy kullandı. Dün geceden bu saate kadar arkadaşlarımız gerekli şikayet ve itirazlarını yapıyorlar. Tuttuğumuz tutanaklarda usulsüzlükler tespit edildi. Yine kullanılıp ama belirlenemeyen oylar da var. Seçim kurulu başta bizimle görüşmek istemedi. Ancak sizlerin iradenize sahip çıktığınızı görünce görüşme yapmak zorunda kaldı. Halkımız iradesine sahip çıktığında sonucunu da alır. Görüştüğümüz ilçe seçim kurulu yarın toplanacak ve bizim yaptığımız itirazları değerlendirecek. İtirazın kabul edilmesi halinde sayım yeniden olacak. Yarın onların vereceği kararı bekleyeceğiz. Halkımız iradesinden vazgeçmemeli ve sonuna kadar direnmelidir” dedi.

1.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.