Depremzede bin 256 öğrenciye psikososyal destek

Depremzede bin 256 öğrenciye psikososyal destek

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden Şırnak’a gelen bin 256 öğrenciye psikososyal destek hizmeti veriyor.

                Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem sonrası hem öğrenciler hem de velilerdeki olumsuz duyguların etkilerini azaltmak için büyük çaba sarf ediyor. Depremden etkilenen 11 ilden Şırnak’a gelen bin 256 öğrenciye Şırnak Merkez ve ilçelerindeki tüm okullar ve Rehberlik Araştırma Merkezlerinde psikososyal destek kapsamında 'deprem psikoeğitim programı' uygulanıyor.

                Bu kapsamda özellikle Rehberlik Araştırma Merkezlerinde çocuklar için oluşturulan sınıflarda öğrencilerin ilgi alanlarına göre düzenlenmiş ortamlarda verilen eğtimler ile depremin öğrenciler üzerindeki etkisi azaltılıyor.

                Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik, Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Müdür Tetik, öğrencilerin çeşitli isteklerini yerine getireceğiniz söyledi.

                Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik; “Türkiyemizin başı sağolsun. Çok ciddi bir felaketi yaşadık. Allah’ın izni ile el ele vererek bu felaketten Türkiye çok kısa süre içerisinde çıkacaktır. Ben bundan eminim. Şuanda ilimizde  bin 256 öğrencimiz kayıt altına alınmış. İlimizde ikamet eden depremzede sayısı ise 22 bin 500’ü geçti. Şırnak merkez ve tüm ilçelerimizde misafir olarak gelen depremzede öğrencilerimize Psikososyal destek eğitimleri veriliyor. Sınıflar açıldı. Bin 256 öğrencimiz okullarımızdaki psikososyal sınılarda, Rehberlik Araştırma Merkezlerimizde destek veriyor. Ayrıca  ilimize gelen bütün vatandaşlarımızı okullarımıza göre bölüştürdük. Her okulumuzun en az 10-15 ailesi var. Bu ailelere hergün gidiliyor. İhtiyaçları tespit ediliyor. O ihtiyaçları sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına bildiriyoruz. Bu ihtiyaçlar sosyal yardımlaşma vakfı tarafından karşılanıyor. Eğer ki vakıf tarafından karşılanmayan ihtiyaçlar var ise biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak karşılıyoruz.

                Öğrencilere kaybak kitap dağıtımına başladıklarını belirten Müdür Tetik; “Şuanda Milli Eğitim Bakanlığımız tüm öğrencilerimize kendi kaynak kitaplarını gönderdi. Kaynak kitaplarımız geldi. Tüm öğrencilerimize bu kaynak kitapları dağıtacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm öğrencilerimizin Kitap, Defter, çanta gibi ihtiyaçların tümünü karşılıyoruz. Çantasız, kitapsız, deftersiz hiçbir öğrencimiz şuanda yok. Tüm rehber hocalarımız alanda ihtiyaç duyulan herşey anında karşılanıyor” dedi.

img-8571-001.JPGimg-8584-001.JPGimg-8589-001.JPGimg-8605-001.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.