Dicle Üniversitesi 72 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak: Başvurular Başladı

Dicle Üniversitesi 72 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak: Başvurular Başladı

Dicle Üniversitesi internet sitesinde yer alan ilana göre kendi bünyesinde çalıştırılmak üzere 72 personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 2 şubat itibari ile başladı.

Dicle Üniversitesi kendi bünyesinde çalıştırılmak üzere 72 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete ve Cumhurbaşkanlığı SBB’de yayımlanan duyuruya göre, Dicle Üniversitesine hemşire, ebe, sağlık teknikeri( tıbbi laboratuvar teknikeri, tıbbi sekreter, diyaliz, radyoterapi, acil tıp teknisyeni), büro personeli, destek personeli(temizlik görevlisi, hasta bakım ve temizliği, şoför, gassal) koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen( bilgisayar teknisyeni, biyomedikal cihaz teknisyeni, makine mühendisi), kütüphaneci, mütercim tercüman olmak üzere sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Dicle Üniversitesi Personel Alımı Şartları
GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

l- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartlan taşımak.
2-Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 (bil) yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar Anayasal düzene ye bu düzenin işleyişine karşı suçlar, Milli Savunmaya karşı suçlar, Deylet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hile iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
3-Lisans mezunları için 2022 KPSS (P3), ön lisans mezunları için 2022 KPSS (P93) ve lise mezunlan için 2022 KPSS (P94) sınavına girmiş olmak.
4-Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
5-Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar haliç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri h6linde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması.
6-Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muafveya teçilli olmak.
7-Adaylarla yapılacak hizmet sözleşmesinde belirtilen şartları yerine getirmeyenlerin sözleşmeleri 1 (bir) ay içinde feshedilecektir.

8-Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kurumlarıyla ilişiği kesilenler veya sözleşmesi tek taraflı fesih edilenler başvuruda bulunamazlar.
9-Nöbet, vardiya usulü çalışmaya engel bir durumunun bulunmaması.

10-Çeşitli KHK ile kamu görevinden çıkarılanlar başvuruda bulunamazlar.
11-Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmadığını tam teşekküllü bir sağlık kuruluşundan aldığı sağlık raporu ile belgelendirmek. (Atanmaya hak kazanma durumunda istenecektir.)
12-Staj siteleri mesleki deneyim olarak kabul edilmeyecektir.
13-Atanmaya hak kazanan adayIar arşiv araştırması olumlu gelenlerin atamaları yapılacaktır.
14-Üniversitemiz yayımlanan ilanı iptal edilmesi ve değişiklik yapma hakkına sahiptir.
15-İlan tarihinden önce alınan sertifikalar kabul edilecek olup, ilan tarihi itibariyle ve sonrası alınacak sertifikalar kabul edilmeyecektir.
16-Destek Personeli pozisyonlarına başvuran (DES-, DES-II, DES-III ve DES-V) adaylardan sadece ortaöğretim mezunlarının başvuruları kabul edilecektir. Ortaöğretim mezunu olup, halen bir yükseköğretim kurumunda (üniversitelerde örgün eğitim) öğrenci olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Mütercim-Tercüman pozisyonu için, Sözleşmeli Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ekli 3 sayılı cetvelde unvanlan belirtilen sözleşmeli personel pozisyonlarına KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun on katına kadar aday arasından ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapıIacak yazılı ve/veya sözlü sınav başarısı sırasına göre yapılacak.

Dicle Üniversitesi

Kontenjan dağılımının devamına buradaki kılavuzdan erişebilirisiniz

Başvuru Tarihleri ve Yeri
Dicle Üniversitesi personel alımı başvuruları 2 Şubat-16 Şubat 2024 tarihleri arasında http://pbs.dicle.edu.tr/ web adresindeki online başvuru sistemine bilgiler eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak, istenilen belgelerin de eklenmesiyle birlikte elektronik ortamda başvuru yapılacaktır.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.