Dikkat! Bu Çiçeği Kesenlere 244 bin 315 TL Para Cezası Kesilecek

Dikkat! Bu Çiçeği Kesenlere 244 bin 315 TL Para Cezası Kesilecek

Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve koruma altında bulunan kum zambakları çiçek açtı! Koparmak için 244 bin 315 TL ceza olan kum zambakları, Akdeniz sahillerinde dikkat çekiyor.

Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin'de sahiller, nesli tükenme tehlikesi altında olan kum zambaklarıyla görsel bir şölene dönüştü. Eylül ayıyla birlikte çiçek açan kum zambakları, özellikle Erdemli'deki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü sahilinde yoğun bir şekilde görüldü. Bu bölge, caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının üreme noktası olmasıyla biliniyor ve kum zambaklarının beyaz çiçekleri burada adeta bir görsel şölen oluşturuyor.

1-001.jpg

244 BİN 315 TL CEZA UYGULANACAK

Kum zambaklarının koruma altında olduğu ve koparmanın cezasının geçen yıla göre bu yıl 244 bin 315 TL'ye yükseldiği belirtiliyor. Ayrıca, zambak soğanlarının yurt dışına çıkarılması da yasaklanmış durumda. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, kum zambaklarının korunması için bölge sakinlerine ve ziyaretçilere duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

2-004.jpg

NESLİ TEHLİKE ALTINDA

Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Çetin, kum zambaklarının nesli tehlike altında olan bir tür olduğunu belirterek, koparanlara 244 bin 315 TL para cezası uygulandığını ifade etti. Çetin, bölge sakinlerinden kum zambaklarının korunması için yardım ve duyarlılık beklediğini vurguladı.

3.jpg

BÖLGE SAKİNLERİNE CEZAİ İŞLEM YAPILMADI

Bugüne kadar bölge sakinlerine cezai işlem uygulanmadığını ve bunun nedeninin vatandaşların duyarlılık göstererek zambakları koruması olduğunu söyleyen Çetin, bazı dönemlerde öğrencilerle birlikte kum zambaklarının tohumlarıyla ekimler gerçekleştirdiklerini ve koruma çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.