Dikkat! Dolandırıcıların Bu Taktiği Pes Dedirtti: Sakın Tıklamayın Bütün Varlığınızı Kaybedebilirsiniz

Dikkat! Dolandırıcıların Bu Taktiği Pes Dedirtti: Sakın Tıklamayın Bütün Varlığınızı Kaybedebilirsiniz

Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Bu seferki taktikleri pes dedirtti! Sakın tıklamayın yoksa bütün varlığınızı kaybedersiniz.

'Oltalama' yöntemiyle 69 kişiyi 1 milyon 200 bin TL dolandırdılar. Şüpheliler bugün Diyarbakır, Ankara ve Mersin’de düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bilişim sistemlerini araç olarak kullanarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik araştırma yaptı.

1 MİLYON 200 BİN TL

'Oltalama' yöntemiyle 30 farklı ildeki 62 kişiyi 1 milyon 200 bin TL dolandıran 6 şüphelinin adresleri belirlendi. Diyarbakır, Ankara ve Mersin’de belirlenen adreslere yapılan operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Diğer şüpheliyi ise yakalama çalışmaları devam ederken, yakalanan 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

PHİSHİNG (OLTALAMA) NEDİR?

Phishing, dolandırıcıların rastgele kullanıcı hesaplarına e-mail gönderdikleri bir çevrimiçi saldırı türü. E-postalar, bilinen web sitelerinden veya kullanıcının bankasından, kredi kartı şirketinden, e-posta veya internet hizmeti sağlayıcısından gönderilmiş gibi gözükür. Yetkililer vatandaşları hesaplarına gelen her linki tıklamamaları konusunda uyarıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.