Dikkat! PTT'den Vatandaşlara Kritik Uyarı: Tüm Mal Varlığınız Elinizden Gidebilir

Dikkat! PTT'den Vatandaşlara Kritik Uyarı: Tüm Mal Varlığınız Elinizden Gidebilir

Son zamanlarda artan dolandırıcılık vakalarına bir uyarıda PTT'den geldi. Yapılan açıklamada; Sahte kargocular ve sahte mesajlar yoluyla vatandaşların banka hesap bilgilerinin ve kişisel bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı bildirildi.

PTT AŞ, son zamanlarda artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. Sahte kargocular ve sahte mesajlar yoluyla vatandaşların banka hesap bilgilerinin ve kişisel bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı bildirildi.

Dolandırıcılar, PTT logosu ve adını kullanarak sahte SMS ve 2- postalar gönderiyor. Sahte kargo mesajları ile linklere tıklatarak kart bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor ve hatta PTT personeli kılığında evlere gelerek sahte belgeler imzalatıyorlar. Bu belgeler ile vatandaşların üzerine kayıtlı varlıkları satmak gibi birçok alanda dolandırıcılık yapıyorlar.

ptt.jpg

LİNKLERE İTİBAR ETMEYİN

PTT AŞ, resmi kıyafetli ve el terminali ile çalışan personellerinin kargo ve postaları teslim ettiğini, kargo bekleyenlere SMS gönderdiğini ve uzantısı "www.ptt.gov.tr" olmayan linklere itibar edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

BELGEYİ İMZALAMADAN DİKKATLİCE OKUYUN

Beklenmedik gönderilerde teslimatta temkinli olunmalı, kimlik bilgisi içeren belgeler imzalanmadan önce dikkatlice incelenmeli ve dolandırıcılık şüphesi taşıyan kişiler ihbar edilmeli.

PTT AŞ, dolandırıcılık girişimlerini önlemek için yasal girişimlerde bulunurken, vatandaşların da dikkatli olmalarını ve resmi kanallardan bilgi almalarını tavsiye ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı PTT AŞ'nin dolandırıcılık girişimlerini önlemek adına yasal girişimlerde bulunduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şirketimiz, tespitlerimiz ve gelen şikayetler doğrultusunda üzerine düşeni yaparak, dolandırıcılık eylemlerinde kullanıldığı belirlenen sahte internet adreslerinin erişime engellemesi için Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine ivedilikle bildirmektedir. PTT AŞ, ayrıca dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan kişilerin gerekli cezayı almaları konusunda hukuki süreci yakından takip etmektedir. Mağduriyet yaşatan bu dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların daha dikkatli olmasını, hizmetlerimizden yararlanırken sadece şirketimizin resmi internet sitesi olan 'www.ptt.gov.tr' ve sosyal medya hesapları dışında hiçbir kaynaktan gelen bilgilere itibar etmemesini rica ederiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.