Diyarbakır'da "14 Şubat" dolayısıyla çiçekçilerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi

Diyarbakır'da "14 Şubat" dolayısıyla çiçekçilerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çiçek satışı yapan işletmelerin...

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çiçek satışı yapan işletmelerin çalışma saatinde düzenleme yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Münir Karaloğlu başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca bazı kararlar alındı.

14 Şubat nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak çiçek satışı yapan işyerlerinin sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 12 Şubat Cuma günü 20.00-­24.00 saatleri arasında evlere servis, 13-­14 Şubat'ta ise 10.00-­17.00 saatleri arasında müşterilere iş yerinde ve 10.00-­24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunabilmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlatılması ve Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlar durumlarını, eğitim kurumlarınca verilecek adres, çalışma ve ders programını belgelendirmeleri şartıyla güzergah ve saatle sınırlı olacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak

Eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanların da şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanma kısıtlamasından muaf tutulmasına karar verildi.


AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.