Diyarbakır'da 9 kişinin öldürüldüğü katliamın nedeni ortaya çıktı!

Diyarbakır'da 9 kişinin öldürüldüğü katliamın nedeni ortaya çıktı!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle 2 aile arasında çıkan kavgada 9 kişi yaşamını yitirirken 2 kişi de yaralandı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle 2 aile arasında çıkan kavgada 9 kişi yaşamını yitirirken 2 kişi de yaralandı. Tartışmanın buğday ekili arazinin ateşe verilmesiyle silahlı kavgaya dönüştüğü öğrenilirken, ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşanan ve 9 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise yaralandığı silahlı kavganın detayları ortaya çıktı.

TARLA ATEŞE VERİLİNCE SİLAHLAR KONUŞTU

Serçeler köyünde husumetli iki aile arasında sabah saatlerinde tarla sürme nedeniyle çıkan tartışma, buğday ekili arazinin ateşe verilmesiyle silahlı kavgaya dönüştü. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve kolluk kuvvetleri sevk edildi.

diyarbakir-da-9-kisinin-olduruldugu-katliamin-16031474-2341-m.jpg

YANGINI SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada yaralanan 2 kişinin hastanedeki tedavisi sürüyor. İtfaiye ekiplerince kolluk kuvvetlerine ait helikopterin de desteğiyle arazideki yangını söndürmek için çalışmalar devam ediyor. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş, Alyamaç ailesinden de Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetti. Alyamaç ailesinden M.A. ve A.A.'nın hastanedeki tedavisi ise sürüyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.