DSİ Şırnak ve İlçelerindeki Vatandaşlar için Uyardı: Çocuklarınızı Uzat Tutun!

DSİ Şırnak ve İlçelerindeki Vatandaşlar için Uyardı: Çocuklarınızı Uzat Tutun!

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü resmi internet sitesinde ve yazılı olarak yaptığı açıklamada, Şırnak ve ilçelerinde bulunan vatandaşların yağışlardan dolayı yükselen baraj ve dere kenarlarından uzak durmalarını istedi.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü (DSİ) , Şırnak ve ilçelerinde sıcak havalar nedeniyle serinlemek için Ilısu barajı, Dicle Nehri ve göletlere girenlerin boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalmamaları için açıklama yaptı. Yapılan açıklamada vatandaşların dere kenarına ve baraj etrafında piknik yapmamalarını, balık tutmamayı, yüzmemeyi ve hayvanlarını otlatmayarak çocuklarını da bu konuda kesinlikle uyarmalarını istedi.

DSİ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Mevsim koşulları nedeniyle yoğun yağışlardan kaynaklı olarak Güçlükonak Ilısu barajında göl suyu seviyesi günden güne arttığı Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün ilgi yazılarında belirtilmektedir. Nehir suyunun ani yükselmesi nehir kenarında vatandaşların özellikle balık tutma, yüzme, pikniğe gitme ve hayvan otlatma gibi nedenlerle bulunması ve bu alanları kullanması büyük risk oluşturmaktadır. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün ilgi yazılarında belirtildiği üzere su seviyesi yükseleceğinden dolayı Dicle Nehri ve kenarlarını kullanacak vatandaşlarımızın dikkatli olmaları hususunda, özellikle nehir kenarında bulunan ilçe ve köy okullarında bulunan öğrencilerimizin bu süreç boyunca nehir kenarlarını kullanmamaları gerektiği ile ilgili okullarda gerekli duyuruların acilen yapılması önem arz etmektedir." denildi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.