Eski Bakan Yıldırım’dan AK Parti ve DEM Parti Adaylarına Ziyaret

Eski Bakan Yıldırım’dan AK Parti ve DEM Parti Adaylarına Ziyaret

20. ve 21. dönem Şırnak Milletvekilli ile 55. ve 57. dönem hükümetlerinde Devlet Bakanlığı yapan Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka ve Dem Parti Belediye Başkan Adaylarını Turan Saltan’I ziyaret etti.

Şırnak’ın yetiştirdiği en önemli siyasetçilerden biri olan 20-21. dönem Şırnak Milletvekilli, 55.-57. dönem hükümetlerinde Devlet Bakanlığı yapan Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım ve beraberindeki heyet, 31 mart yerel seçimlerinde Şırnak’ta yarışacak olan AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka ve DEM Parti Belediye Başkan Adayı Turan Saltan’ı ziyaret etti.

8ea3cebc-bb57-4954-9aeb-8b54917e3ee0.jpg

AK PARTİ ADAYI MEHMET YARKA’YA ZİYARET

Eski Bakan Yıldırım ve beraberindekiler ilk olarak AK Parti Şırnak Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka’yı sanat sokağındaki seçim bürosunda ziyaret etti.

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka eski bakanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları ifade etti; “Sayın bakanımız bizim için bir değerdir, kıymettir. Her zaman başımızın tacıdır. Şırnak için çok güzel emekleri var. Mesele Şırnak olduğunda gövdesini taşın altına koymasını bilen bir şahsiyettir. 2019’da da seçim ofisimizde bizleri ziyaret etti. O dönem Şırnak’ın durumu içler acısıydı. Biz milletimizin teveccüh ve desteği ile bu işe karar verdiğimizde sayın bakanımızda yanımızda durmaya karar verdi. Seçim ofisimizi tekrar ziyaret ederek bizleri şereflendirdi. O dönem yaptığı konuşmalar halkımızın beynine işledi. Mesele memleket ise gerisi teferruattır. Yine bugün Şırnak’ı sahiplenmenin 2’inci döneminin başlangıcı için 31 mart 2024’te sandık başına gideceğiz. Kapı kapı dolaşıyoruz. Koltuk sevdası yok bizde. Bu memleketin eksik olan sıkıntılarını gidermek için, yerinde görmeye gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu sıkıntılarını gidermek için biz bu yola çıktık. Eğer bu memleketin sıkıntılarını gidermede bize bir görev düşüyorsa, nasıl sayın bakanımız gövdesini taşın altına koyduysa bizde aynı şekilde gövdemizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

379d9bae-2dd6-412d-831f-5b961c3d2b0f.jpg

BAKAN YILDIRIM, GENEL SEÇİMLER İDEOLOJİ, YEREL SEÇİMLER HİZMET ODAKLIDIR

Eski Bakan Mehmet Salih Yıldırım ise; “ bundan 5 yıl önce yine böyle bir misyon için bir araya geldik. O zaman çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya olan bir Şırnak vardı. 2016 yılında büyük bir musibete maruz kalmış, 4’te 3’ü tahrip olmuş. Yaşam yeri olmaktan çıkmış bir yerleşke konumundaydı Şırnak. Bugün yine buradayız. Şimdi hizmetin olması gereken, kurumsal yapının devam etmesi gereken bir iş olduğunu söyleyeceksiniz. Bu doğru. Ama hizmeti de, kurumu da yüzünü ağartan bunları geleceğe taşıyacak olan unsur bireydir. Bu yüzden Mehmet Yarka’nın yaptıklarının altını özenle çizmek isterim. Seçimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu bakımdan bu seçimi farklı kılan öğenin de altını çizmek isterim. Genel seçimler bir ideoloji yarışı olabilir. Genel seçimler bir siyasi partiyi veya bir kurumun yer değiştirmesine vesile olabilir. Ama yerel yönetimlerdeki seçimlerin amacı tümüyle farklıdır. Hizmet odaklı olan bu uğraşa niteliği ile, verimliliği ile, donanımı ile sahip çıkabilecek özetle bu sorumluluğun hakkını verebilecek kişi arayışı içinde olmamız gayet doğaldır. Ben geçen seçimlerde sayın Yarka’nın dürüstlüğüne, namusuna, performansına kefil olduğumu söylemiştim. Bugün memnuniyet ile görüyorum ki bunun gereğini fazlasıyla yerine getirmiş, bir sorumlu insan ile karşı karşıyayım. Ben tüm bunlardan dolayı Mehmet Yarka başkanıma şahsen teşekkür ediyorum. Geçmişte bir yerleşke olma vasfını kaybetmiş olan Şırnak’ı bugün yaşanabilir, butik bir şehir haline getirmek tabiki çok kolay bir iş değil. Bu süreç herşeyden önce iyi niyetin yanında olması gereken çok ciddi gayreti ve kaynağı gerektirir. Siz diyeceksiniz ki devlet bu imkanı, bu olanağı sağlar. Sayın Yarka’da bunu yerine getirir. Ama bu işler ne yazık ki söylediğiniz kadar kolay değil. Bugün sayın Yarka’nın Şırnak için yaptıkları, devletin tahsis ettiği kaynağın çok ama çok ötesindeki bir meblağdır. İşte yapılaşma ile alakalı, imar ile alakalı, altyapı ile alakalı, istihdam ile alakalı büyük sorunları hepsini birden çözüldü mü? Hayır olanlar var. Ama katedilen mesafe beklentinin çok çok ötesinde". Bu bakımdan Mehmet Yarka’yı ayrı bir yere koyacağız” dedi.,

ESKİ BAKAN YILDIRIM, ‘SAYIN YARKA’DAN BEKLENTİMİZİN DOZU ARTTI”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka’dan beklentilerini sıralayan Eski Bakan Mehmet Salih Yıldırım şunları ifade etti; “Şırnak’ı eskiden bilenler, tanıyanlar bugün ki hali ile mukayese ettiklerinde ne söylemek istediğimi anlayacaklardır. Ama bizim bugün sayın Yarka’dan bekletinlerimizin dozu çok arttı. Neden mi? Çünkü bu kısa süre içerisinde yaptıkları, hakikatten mükemmelliktir. Şimdi altyapının ötesinde yapılması gereken, sosyo-ekonomik projelerin önünü özenle açmasını bekliyoruz. Bugün sayın Yarka Türkiye’de Şırnak ile Türkiye’nin en ücra köşesinin uzlaşmasını sağlayacak, el ele vermesini sağlayacak, iletişim olanağını sağlamasını istiyoruz. Kardeşlik hukuku için bu ülkede bir başlangıç yapmasını istiyoruz. Ekmek kadar, su kadar ihtiyacımız olan şey barıştır, kardeşlik hukuku. Bu bizim için çok önemli. Ben inanıyorum ki sayın yarka buna da önemli katkı sağlayacaktır. Sayın Yarka kendisini bir dönem ile sınırlandırıyor. Ama bizim beklentimiz Şırnak’ın sosyo ekonomik projelerinin tümünü tamamlaması. Bizim beklediğimiz Şırnak’In başlangıç noktası olarak Türkiye’deki kardeşlik hukukunu sağlayan örnek yerleşke olması. Ve bunu sağlamak içinde sayın Yarka’ya istesede istemese de, sağlığını bahane etse de bu sorumluluğu el birliği ile ona yükleyeceğiz. Bu seçimde ne bir siyasi partinin adı, ne bir şahsın adı, soyadı bizim için önemli değil. Biz hizmete sahip çıkacağız. Bu hizmette sadece bizim için değil. Çocuklarımız ve torunlarımız onların geleceği içindir. Bu hizmet Şırnak için, Şırnak gençliği içindir. Bunun için oy tercihinizi yaparken, bunu sayın Yarka’ya da minnet etmeyecksiniz. Kendi çocuklarımıza, torunlarımıza kendi geleceğimize oy vereceğiz. Bu seçimin hayra vesile olmasını diliyorum. Ama şunu belirtmek istiyorum, hiç kimsenin tek başına herşey olmadığını, birlikte kolektif akıl ve kolektif kadrolar ile hareket edildiği takdirde başarının da mutlak olacağının altını çizmek istiyorum”

c51aa582-071c-49fb-bd5a-9b722b24e557.jpg

ESKİ BAKAN YILDIRIM DEM PARTİ ADAYI TURAN SALTAN’I ZİYARET ETTİ

Eski Devlet Bakanı Mehmet Salih Yıldırım, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka ziyaretinin ardından DEM Parti Şırnak Belediye Başkan Adayı Turan Saltan’ı DEM Parti İl binasında ziyaret etti. Eski Bakan Yıldırım’ı DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, İl Başkanı Abdullah Güngen ve DEM Parti Belediye Eş Başkan Adayı Turan Saltan ile Berivan Kutlu ve partililer karşıladı.

Eski bakanı Yıldırım’ın Şırnak için bir değer olduğunu ifade eden DEM Parti İl Başkanı Abdullah Güngen; “sayın bakanın bizleri ziyaret etmesinden çok memnunuz. Sayın bakan bizler için, Şırnak için her zaman bir değerdir. Ziyaretinden dolayı partim ve şahsım adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Eski Bakan Yıldırım ise; “Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

a9841679-8e33-46a8-ae2b-cd5ab5894a69.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.