GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE YOL AÇAN SAÇAK VE TABELALAR CİZRE BELEDİYESİ TARAFINDAN SÖKÜLDÜ

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE YOL AÇAN SAÇAK VE TABELALAR CİZRE BELEDİYESİ TARAFINDAN SÖKÜLDÜ

Cizre Belediyesi ekipleri tarafından kentte cadde, sokak ve binaların dış cephelerine izinsiz olarak asılan tabela, totem ve saçakları görüntü kirliliğine sebebiyet vermesi nedeni ile sökülmeye başlandı.

 

 

Cizre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçe genelinde ilgili yönetmeliğe uymayarak izinsiz asılan tabela, totem ve saçaklar görüntü kirliliği yaratması sebebiyle kaldırılıyor. Geniş çaplı yapılan çalışmalarda şuana kadar 476 tabela ve saçak yerlerinden söküldü. Ayrıca vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanması ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek adına belediye ekipleri, kaldırımları işgal eden iş yerlerinin yol üzerine konulan yelken bayrak ile reklam tabelalarını da kaldırdı.

Görüntü kirliliğine yönelik yapılan çalışmalar nedeniyle vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu; "Bu konuda Belediye ile işbirliği yapan esnafımıza teşekkür ediyorum. Görüntü kirliliği ve kaldırım işgalleri ile mücadele ederken bir yandan da caddelerimizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Yafes ve Silopi Caddelerindeki çalışmaların bitmesinin ardından caddelerimiz modern görünüme kavuşacaktır. İdil Caddesi ve Dörtyol’da yapılacak çalışmaların ardından, 2021 yılı yatırım programı dahilinde Orhan Doğan Caddesi, Şeyh Muhammed Nurullah Seyda Caddesi, Botaş Caddesi ve Sitti Nefis Caddesinde sokak sağlıklaştırma çalışmaları da yapılacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.