Hapishane Baskını: 3 Bin 600 Mahkum Firar Etti, 12 Ölü

Hapishane Baskını: 3 Bin 600 Mahkum Firar Etti, 12 Ölü

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'deki Croix des Bouquets Hapishanesi'ne silahlı çetelerin baskını sonucunda 3.600 mahkum firar etti ve 12 kişi hayatını kaybetti.

Çatışma esnasında polis güçleri ile çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı ve çeteler bölgeden kaçtı. Son zamanlarda, Başbakan Ariel Henry'in istifası talebiyle düzenlenen protestolar sırasında binlerce kişi sık sık polis ile karşı karşıya gelmekteydi.

Silahlı Çeteler Hapishaneye Saldırdı: 3.600 Mahkum Firar Etti

Başkent Port-au-Prince'deki Croix des Bouquets Hapishanesi'ne silahlı çetelerin baskını sonucunda, güvenlik güçleriyle çatışma yaşandı. Bu çatışma esnasında 3.600 mahkum hapishaneden kaçarken, 12 kişi de hayatını kaybetti.

Hükümetten Açıklama Geldi

Haiti hükümeti tarafından yapılan açıklamada, sabahın erken saatlerinde suç örgütlerinin hapishaneye saldırdığı ve polis müdahalesi sonucu silahlı kişilerin bölgeden kaçtığı belirtildi.

17 Kolombiya Vatandaşı Hapishanede Bulunuyordu

Öte yandan, çetelerin bastığı hapishanede 17 Kolombiya vatandaşının da olduğu ve Kolombiya hükümetinin Haitili yetkililerle temas halinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

4 Polis Öldü, Onlarca Yaralı

Bölge basınına göre, son üç günde meydana gelen saldırılarda 4 polisin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Başbakan Henry'ye İstifa Baskısı

Son zamanlarda Başbakan Ariel Henry'in istifası talebiyle düzenlenen protestolar, binlerce kişinin sık sık polisle karşı karşıya gelmesine neden olmaktadır.

h.jpg

hh.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.