Hıfzıssıhha Kurulu'ndan Yaz Aylarında Sağlık Tedbirleri! Denetimler Başlıyor

Hıfzıssıhha Kurulu'ndan Yaz Aylarında Sağlık Tedbirleri! Denetimler Başlıyor

İl Hıfzıssıhha Kurulu, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sağlık açısından önemli tedbirlerin alınması gerektiğine karar verdi. Pazar yerleri ve açıktan gıda satan yerler denetlenecek.

Şırnak İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Alpaslan başkanlığında valilik toplantı salonunda toplandı.

Toplantıda yaz aylarında alınması gereken tedbirler görüşüldü. İşte alınan kararlar;

Gıda Denetimi: Kurul, yaz aylarında artan sıcaklıkların açıkta satılan gıda maddelerinin bulaşıcı hastalıklar açısından tehdit oluşturabileceğine dikkat çekti. Bu doğrultuda, pazar yerlerinin ve açıkta gıda satışı yapılan diğer yerlerin denetlenmesi için belediyeler tarafından denetim ekipleri oluşturulması kararlaştırıldı. Bu ekiplere gerekli eğitimlerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilmesine de karar verildi.

Haşere Kontrolü: Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle köylerde vektör ve haşere kontrolünün önem kazandığını vurgulayan Kurul, bu mücadelenin etkin sonuç verebilmesi için larva döneminde yapılması gerektiğine dikkat çekti. Bu çerçevede, mayıs ve haziran aylarında ilgili planlamaların yapılması ve uygulanması için önlem alınması kararlaştırıldı. Ayrıca, kullanılacak ilaçların Sağlık Bakanlığı ruhsatlı olması, doğal yaşama uygun ilaçların tercih edilmesi ve ilaçlama ekiplerinde biyosidal ürünü uygulama konusunda eğitim almış personelin bulunmasına özen gösterilmesi gerektiği belirtildi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.