HÜDA PAR Milletvekili Demir, Sınırın Sıfır Noktasında Konuştu: “Habur 2 Zorunlu İhtiyaçtı”

HÜDA PAR Milletvekili Demir, Sınırın Sıfır Noktasında Konuştu: “Habur 2 Zorunlu İhtiyaçtı”

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Türkiye Irak sınırının sıfır noktasında konuştu. Milletvekili Demir, bölge halkının talebi olan sınır kapısının zorunlu ihtiyaç olduğunu ifade etti.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimde partisinin seçim çalışmaları kapsamında Uludere ilçesini ziyaret eden HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Uludere ve köylerinde yaşayan vatandaşların taleplerini dinledi. Genel Sekreter Demir’e HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın ve partililer eşlik etti.

Vatandaşların taleplerini dinleyen Genel Sekreter demir daha sonra Türkiye Irak sınırının sıfır noktasında sınır taşı yanında vatandaşların taleplerini dile getirdi.

Genel Sekreter Demir; “Türkiye ve Irak sınırının sıfır noktasındayız. Bu bölgenin iklim şartları zor. Zorlu coğrafi şartlara sahip. Tarım ve hayvancılık yapılamıyor. Geçmişte yaşanan güvenlik sorunlarından kaynaklı buralara yatırım yapılmamış. Bölgede altyapı ve üstyapı sorunları var. Halk ciddi ekonomik sorunlarla boğuşuyor. Daha önce yaptığımız çağrıyı yineliyoruz. Bölgede HABUR 2 sınır kapısının açılması bu sorunları kökten çözecek, bölgenin rahat nefes almasını sağlayacaktır” dedi.

s.jpg

Şırnak Hakkari karayolunun çukurlarla dolu olduğunu ifade eden Genel Sekreter Demir, vatandaşların rahat ve konforlu bir yolculuk yapabilmeleri için Şırnak-Hakkari karayolunun yapılması gerektiğini ifade etti. Genel Sekreter Demir; “Bu coğrafya yıllardır devam eden istikrarsızlık, gerginlik, çatışma ortamı ve olaylar nedeniyle hep ihmal edildi, dışarda tutuldu. Görmezden gelindi, hizmet görmedi yada hizmet almadı. Burada doğal ağır kış şartları var. Buda insanların rahat bir hayat yüzü görmesini engelledi. Şimdi ciddi bir rahatlama var ama burası halen mahrumiyet bölgesi olarak kalmaya devam ediyor. Şırnak-Hakkari yolu çukurlarla dolu. Araçların geçmesinin çok zor olduğu bir yol. Bu yolun şiddetle yapılması gerekir. İnsanların rahat bir şekilde seyahat edebilmeleri ve Şırnak’ın dışa açılabilmesi için bu yolun muhakkak güzel bir şekilde yapılması gerekiyor. Ancak halen böyle bir çalışma yapılmamış. Burada yaşayan insanlarımızın ciddi ekonomik sıkıntıları var. Burada sınır ticareti de tamamıyla öldü. Şimdi bu insanların bir geçime ihtiyaçları var. Tarla yok. Arazi tamamen dağlık. Zor bir coğrafya. Hayvancılıkta çok zor ve neredeyse yapılamıyor. Dolayısıyla bu insanların geçine bilmesi için bir çıkış kapısı lazım. O yüzden bizim sürekli söylediğimiz bir öneri var. Burası Habur 2 sınıra sıfır bir nokta. Silopi de bulunan Habur Sınır Kapısının bir benzerinin burada Habur 2 olarak açılması şiddetle ihtiyaç duyulan bir çalışma. Bu sınır kapısı açılırsa, ticarete açılırsa, bu insanların geçimlerini sağlayabilmeleri çok ciddi bir kapı açılmış olur. Buradan yapılan bavul ticareti ile insanlar geçimlerini sağlarlar. Daha önce katır sırtlarından yapılan ticaret resmi olarak Habur 2 üzerinden yapılır. İnsanların temiz bir şekilde geçimlerini sağlamaları için bir kapı açılmış olur. O yüzden bu talebimizi sınırın sıfır noktasında, burada yaşayan insanlarımızın talebi olarak buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.