IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Maruf'tan Türk Ocakları'na Ziyaret

IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Maruf'tan Türk Ocakları'na Ziyaret

IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, Şırnak'ın Silopi ilçesinde Türk Ocakları Şubesini ziyaret etti.

Türk Ocakları Silopi Şubesi, IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf'u Habur Sınır Kapısı'nda karşıladı.

Karşılamanın ardından Silopi Kapalıspor salonuna geçen heyet, burada da Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Öner Akdan tarafından karşılandı. Makamda bir süre gerçekleşen sohbetin ardından Türkmen Bakan, beraberinde getirdiği yardım malzemelerini yetkililere teslim etti.

Deprem bölgesine ziyaretlerde bulunmak ve yardım etmek için ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Maruf, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacında olduklarını söyledi.

Türkiye'nin bölgede önemli bir ülke olduğunu aktaran Bakan Maruf, Türkiye'nin Türkmen, Kürt, Arap ve Hıristiyan farkı gözetmeksizin herkese yardım eli uzattığını söyledi. Bakan Maruf, "Geçmişte de Türkiye'de birçok felaketler olmuştu. Türkiye hepsini atlattı, bunları da aşar. Iraklı Türkmenler deprem gününden itibaren bölgede seferberlik ilan etmiştir. Yardımlarımız devam edecektir. Şu anda birlikte olma zamanıdır. Dayanışma içerisinde çalışmak zamanıdır. Zor bir süreç var. Bunları aşmak için birlikte hareket etmek önemlidir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.