Irak’ta Seçim Sonrası Gerilim: Zaho’daki İbrahim Halil Sınır Kapısı Kapatıldı!
Irak’ta yapılan parlamento seçimlerinin ardından tansiyon yükseldi. Seçim sonuçlarını protesto eden grupların gösterileri, ülkenin kuzeyindeki Zaho kentinde güvenlik endişelerini artırdı. Yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye’ye açılan İbrahim Halil Sınır Kapısı geçici olarak giriş ve çıkışlara kapatıldı.
Protestolar Büyüdü, Güvenlik Önlemleri Arttı
Irak’ta 11 Kasım’da yapılan parlamento milletvekili seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından, bazı gruplar sonuçlara itiraz ederek sokaklara döküldü. Zaho kentinde toplanan göstericiler, lastik yakarak ve yolları kapatarak protesto gösterileri düzenledi.
Yetkililer, İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldığını duyurdu. Sınır kapısının, olayların yatışmasının ardından yeniden açılmasının değerlendirileceği bildirildi.
Ticaretin Kalbi Geçici Olarak Durduruldu
İbrahim Halil Sınır Kapısı, Türkiye ile Irak arasındaki en önemli ticaret noktalarından biri olarak biliniyor. Her gün yüzlerce tırın geçiş yaptığı bu kapının kapatılması, hem ticaret trafiğini hem de lojistik akışını etkiledi.
Kapının Ne Zaman Açılacağı Belirsiz
Yetkililer, protestoların sona ermesi ve bölgede güvenliğin tam olarak sağlanmasının ardından sınır kapısının yeniden hizmete açılacağını ifade etti.
İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın kapalı kalmasının uzun sürmesi durumunda, iki ülke arasındaki ticaret hacminde geçici aksaklıklar yaşanabileceği değerlendiriliyor.
Bölge Halkı Endişeli
Zaho’daki gelişmeleri yakından takip eden bölge halkı, olayların bir an önce son bulmasını ve kapının yeniden açılmasını bekliyor. Vatandaşlar, ekonomik ve sosyal hayatın olumsuz etkilenmemesi için sağduyu çağrısında bulundu.
Kaynak:Haber Merkezi

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.