İstanbul, Şanlıurfa, Samsun, Gaziantep, Adana, Ankara, Van, Diyarbakır Dahil 42 İlde Dev Operasyon

İstanbul, Şanlıurfa, Samsun, Gaziantep, Adana, Ankara, Van, Diyarbakır Dahil 42 İlde Dev Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde gerçekleştirilen "NARKOÇELİK-14" operasyonlarının detaylarını açıkladı. Operasyonlar kapsamında 42 ilde yürütülen çalışmalarda 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, halkın desteği ve dualarıyla uyuşturucu tacirleri ve organize suç örgütleriyle kararlı bir mücadele yürütüldüğünü belirtti. Bu süreçte toplam 39.661 operasyon gerçekleştirilirken, 121 ton uyuşturucu madde, 42 milyon adet uyuşturucu hap ve 157 milyon kök kenevirin ele geçirildiği bilgisi verildi.

Operasyonlar sonucunda toplam 310 bin 639 şüphelinin yakalandığı ve bunlardan 28 bin 444'ünün tutuklandığı, 12 bin 554'ünün hakkında adli kontrol kararı verildiği açıklandı.

NARKOÇELİK-14 operasyonlarında 682 ekip, 2 bin 46 personel, 3 helikopter ve 44 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla İstanbul, Konya, Şanlıurfa, Manisa, Samsun, Elazığ, Gaziantep, Sakarya, Denizli, Adana, Osmaniye, Sivas, Ankara, Van, Bitlis, Erzurum, İzmir, Mersin, Bingöl, Kırklareli, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Isparta, Malatya, Çorum, Diyarbakır, Balıkesir, Adıyaman, Kırşehir, Ordu, Antalya, Aydın, Muş, Trabzon, Muğla, Kırıkkale, Kütahya, Kayseri, Bursa, Afyonkarahisar, Iğdır ve Kocaeli illerinde operasyonlar düzenlendiği ifade edildi.

Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarlarına ve yakalanan zehir tacirlerine ilişkin detaylar da verilerek, kahraman polisler tebrik edildi ve milletin dualarıyla desteklendiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.