İstanbul ve Ankara Dahil 23 İlde Uyarılar Peş Peşe Geldi! Bugüne Dışarı Çıkarken Dikkatli Olun

İstanbul ve Ankara Dahil 23 İlde Uyarılar Peş Peşe Geldi! Bugüne Dışarı Çıkarken Dikkatli Olun

İstanbul ve Ankara dahil 23 ilde yarın beklenen sağanak yağış ve fırtına öncesi dikkat! Meteoroloji uyarıyor: Sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar riskine karşı hazırlıklı olun. Detaylar haberimizde!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı kesiminde yarın sağanak yağış ve fırtına etkili olacak. Bu durum, İstanbul ve Ankara gibi önemli şehirleri de içine alacak şekilde 23 il için sarı kodlu uyarıları beraberinde getiriyor. İstanbul ve Ankara Valilikleri, fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını istedi.

Sarı Kodlu Uyarılar Hangi İlleri Kapsıyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kodlu uyarı yapılan iller şunlardır: Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak ve Yalova.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara sebebiyet verebilir. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile zamanla İç Anadolu'nun batısında, güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çığ Tehlikesi Uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan, dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul ve Ankara Valiliklerinden Uyarılar

İstanbul Valiliği, yarın kentte beklenen fırtına nedeniyle vatandaşlara tedbirli olmaları uyarısında bulundu. İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiği belirtiliyor. Ankara Valiliği de benzer bir uyarıda bulunarak kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.