İstanbul'a Kar Geliyor: Meteoroloji Tarih Verdi

İstanbul'a Kar Geliyor: Meteoroloji Tarih Verdi

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'da hafta sonu kar yağacak mı? tüm bu soruların cevabını sizin için haberimizde derledik.

Megakent İstanbul için uzun süredir beklenen kar kapıya dayandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, 22 Ocak Pazartesi günü İstanbul'da kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre, İstanbul için uzun süredir beklenen kar yağışı pazartesi günü kapıya dayanacak. Öte yandan MGM, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı da yaptı. "Tedbirli olun" diyen yetkililer yer yer fırtınanın saatte 80 kilometre hıza ulaşacağını ifade etti.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretse de İstanbul, Balıkesir'in batı ilçeleri, Antalya'nın doğusu, Osmaniye çevreleri, Hatay'ın batı kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI YAPILDI
Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'nin iç kesimleri için ise kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

MGM'nin paylaşımında 19-25 Ocak haftası için "Genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilen derece de azalacağı ve mevsim normalleri civarına, yer yer mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor" denildi.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.