İstanbul’da Depreme Hazır Mısınız? Zemini Sağlam Ve Zayıf İlçeleri Öğrenin

İstanbul’da Depreme Hazır Mısınız? Zemini Sağlam Ve Zayıf İlçeleri Öğrenin

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da beklenen Marmara depremine karşı zeminin durumunu ilçe ilçe açıkladı. Hangi ilçelerde depremi en şiddetli hissedeceksiniz, hangi ilçelerde daha güvendesiniz? İşte Görür’ün verdiği bilgiler.

İstanbul’da olası bir Marmara depremine hazırlıklı olmak için zeminin durumunu bilmek önemlidir. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da zemini en sağlam ve en zayıf olan ilçeleri açıkladı. İşte Görür’ün verdiği bilgiler:

Marmara Denizi sahilindeki yerler depremi en şiddetli hissedecek. Zemini en zayıf olan ilçe Ataşehir, en sağlam olan semt ise Çamlıca’dır.

İstanbul’da beklenen deprem 7.2 ile 7.6 arasında olacak. Avrupa Yakası’nda daha fazla hasar görecek. Kuzeydeki ilçeler depremin şiddetini en az hissedecek.

Eski kayaların olduğu yerler zemini sağlamdır. Plaj kumları ve vadilerin olduğu yerler zemini zayıflatır. Sıvılaşmanın olabileceği yerlerde depremin etkisi artar.

Pendik, Tuzla, Maltepe, Kartal, Kadıköy’den kuzeye doğru zemin sağlamlaşır. Çamlıca’daki zemin çok sağlamdır. Ataşehir’in zemini sağlam değildir. Avcılar’da inşaat yapılabilir niteliktedir. Büyükçekmece, Küçükçekmece çevresinde zemin kayganlaşır.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.