Kanlı para oyunu nedir? Kanlı para oyunu akımı nedir? Kanlı para oyunu nasıl oynanır?

Kanlı para oyunu nedir? Kanlı para oyunu akımı nedir? Kanlı para oyunu nasıl oynanır?

Kanlı Para oyunu okullarda ve gençler arasında hızla popülerlik kazanıyor. Eğitim uzmanları önemli uyarılarda bulundu. Kanlı para oyunu nedir? Kanlı para nasıl oynanır? Kanlı para oyununu kim buldu? Kanlı para oyunu ne zaman çıktı?

Kanlı para oyunu nedir? Kanlı para oyunu nasıl oynanır? Kanlı para oyununu kim buldu? Kanlı para oyunu ne zaman çıktı? Kanlı para oyunu zararları, kanlı para oyunu yasaklandı mı? Kanlı para oyunu günah mı? Kanlı para oyunu taktikleri? Kanlı para oyunu nereden çıktı? Kanlı para oyunu taktikleri

Sosyal medyada başlayan ve giderek okullarda, gençler arasında yaygınlaşan “Kanlı Para Para Oyunu” çocukların ellerine çeşitli zararlar veriyor. Bu akımın yayılmasında TikTok gibi sosyal paylaşım sitelerinin etkisi büyük; bu oyun, rakiplerin ellerine zarar verip kanatmayı hedefleyen bir cezalandırma sistemi içeriyor.

222495.jpg

CEZA ALMADAN OYUN BİTMİYOR, KANLI PARA NASIL OYNANIYOR?

Kanlı Para oyunu nasıl oynanıyor? Oyunun başlangıcı, bir madeni paranın havaya atılmasıyla gerçekleşiyor. Paranın elin ters tarafıyla tutularak, parmaklar arasına sıkıştırılmasıyla devam ediyor. Para sabit bir şekilde tutulduktan sonra, “kanlı para” denilerek 3 kere masaya sertçe vuruluyor. Ancak masaya vururken para düşerse, ceza sistemi devreye giriyor. Ceza, şu şekilde uygulanıyor: El yumruk haline getirilip, masaya dikey bir şekilde yerleştiriliyor ve karşı taraf, parayı hızla eklem bölgelerine fırlatıyor. Paranın geliş hızına bağlı olarak elde kızarmalar ve kanamalar oluşabiliyor. Bu oyunun taktikleri sosyal medyada paylaşılırken, bazı öğrenciler oyunun daha vahşi olması için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler oluşturuyor. Eklem bölgelerinde kanama yaşanmadan ceza sonlanmıyor.

fto7figpcksg7s2u-gecfq.jpg

BAZI OKULLAR YASAKLADI

Hızla yayılan bu akımın fark edilmesiyle birlikte bazı okullarda oyunun yasaklandığı kararı alındı. Ancak, birçok öğrenci, yasak olmasına rağmen bu oyunu gizlice oynamaya devam ediyor.

qcs2fhqke0s6xmnklvlylg.jpg

UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar, bu oyunun çocukların el eklemlerine önemli zararlar verebileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca oyunda ellerde yaralanma olduğundan kanamadan dolayı bulaşıcı hastalık riski de taşıyor. Gençlerin bir nevi kendini kanıtlama hırsı olarak gördüğü bu oyun büyük tehlike saçıyor. Eğitimciler bu kanlı para oyunu konusunda velileri uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.