Şırnak’ta da Görüldü! Kanlı Para Oyunu: Öğrencileri Tehlikede Bırakan Bir Şiddet Oyunu

Şırnak’ta da Görüldü! Kanlı Para Oyunu: Öğrencileri Tehlikede Bırakan Bir Şiddet Oyunu

Günümüzde, okul yaşındaki öğrenciler arasında hızla yayılan "kanlı para" oyunu, okulların gündemini ele geçiriyor. Şiddet içeren bu oyun, yetkililer tarafından yasaklanmış olmasına rağmen, öğrenciler arasında "gizli" bir şekilde oynanmaya devam ediyor.

Bu tehlikeli oyunun vücuda bulaşıcı hastalıklar ve kalıcı yaralanmalara neden olabileceği konusunda uzmanlar tarafından yapılan uyarılar artmış durumda. Dün Şırnak Merkezde bir okulda kenarları makas ile sivrileştirilmiş, keskin hale getirilen para öğrencilerin arasında bulundu. Öğretmenleri tarafından paraya el konulurken, velilere ise bilgilendirme mesajı atıldı.

img-20231024-171748.jpg

Kanlı Para Oyunu: Popülerlikte Yükselen Bir Tehlike

"Kanlı Para" oyunu, okullarda giderek daha fazla öğrenci arasında popülerlik kazanıyor. Bu oyun, çocukların ellerini kan içerisine sokarak oynadığı ve bulaşıcı hastalıklara ve kemik kırıklarına neden olabilen bir akıl oyunu olarak biliniyor. Bazı okullar bu oyunu yasaklama kararı almış olsa da, öğrenciler teneffüslerde veya öğretmenlerinin gözleri önünde olmayacak şekillerde oyunu sürdürmeye devam ediyor. Ayrıca, oyunun taktikleri sosyal medyada hızla yayılırken, bazı öğrenciler oyunu daha da kanlı hale getirmek için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler açıyorlar.

Öğrenci Görüşleri

Bir öğrenci, "Okulda herkesin bu oyunu oynadığını" belirterek, "Bazıları oyunu çok sert bir şekilde oynadığı için elleri kan içinde kalabiliyor. Aslında, amaçları da bu" dedi. Başka bir öğrenci ise oyunun nasıl işlediğini şu şekilde açıkladı: "Parayı atıp, karşıdaki oyuncunun eklem yerlerine vuruyoruz. Sonra kanıyor. İşte bu yüzden adı 'kanlı para'."

Oyunun Kuralları

Oyunda ilk adım, havaya atılan madeni parayı elin tersiyle yakalamak. Daha sonra, para parmaklar arasına alınarak sıkıştırılıyor. Para sabitlendikten sonra, "kanlı para" denilerek masaya üç kez sert bir şekilde vuruluyor. Eğer para düşerse, ceza alınır. Ceza şu şekildedir: El yumruk şeklinde masanın üzerine koyulur ve karşıdaki oyuncu hızla parayı eklem yerlerine atar. Paranın geliş hızına bağlı olarak, ellerde kızarıklıklar ve kanamalar meydana gelir. Oyun, kan akana kadar devam eder.

Kalıcı Hasar Olasılığı

Uzmanlar, oyunun olası zararları hakkında şunları söylüyor: "Bu oyun, parmaklar ve el tarağı kemiklerinde çatlaklar veya kırıklara yol açabilir. Ayrıca, acil bir kırığa neden olmasa bile tekrarlayan kronik travma, stres kırığı olarak adlandırdığımız kemiklerde kronik kırıklara yol açabilir. Bu tür kırıklar, yetişkinlerden farklı olarak çocukların kemik büyüme plaklarına zarar verebilir ve kalıcı hasarlara neden olabilir. Ciddi sonuçlar, ameliyat gerektirebilecek seviyeye kadar gidebilir. Ayrıca, sert ve keskin nesnelerle yaralanma, ciddi yumuşak doku hasarlarına ve açık yaralara yol açtığı için enfeksiyon riskini artırır ve bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarır. Tekrarlayan açık yaralar, enfeksiyon riskini ciddi şekilde artırabilirken, deri kalınlığını zamanla artırarak elin hassasiyetini ve duyu yeteneğini kaybetmesine neden olabilir."

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.