Kaymakam ve Belediye Başkan V. Demir; “40 Yılın Tahribatını, 7 Yılda Kökten Çözemedik”

Kaymakam ve Belediye Başkan V. Demir; “40 Yılın Tahribatını, 7 Yılda Kökten Çözemedik”

Cizre’de önceki akşam yaşana sel felaketinde siyasi partiler ve vatandaşlar tarafından eleştirilen Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir açıklamada bulundu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki akşam yaşanan sel felaketinde 50 ev ve 8 iş yeri zarar görmüştü. Şırnak Valiliği, İL Özel İdaresi, Cizre Belediyesi, Şırnak Belediyesi, Afad ve çevre şehircilik ekipleri yaşanan sel felaketine müdahale etti. Gündüz selden sonra çamur deryasına dönen cadde ve sokaklar kurumların iş birliğinde yıkanarak temizlendi.

DEM Parti Şırnak Milletvekilleri ve Cizreli vatandaşlar tarafından sel sonrası eleştirilen Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “24 saati aşkın bir zamandır kesintisiz hizmet veren Belediyemizin fedakar personeline canı gönülden teşekkür ediyorum. Samimiyetle ve yürekten hizmet ederek böylesine büyük bir felaketin ardından ilçemizi kısa sürede toparlamak için canla başla çalışan her bir personelimle gurur duyuyorum. 40 yılın tahribatını ve hizmetsizliğini belki 7 yılda kökten çözemedik ama elimizden gelenin en iyisini yapmak ilçemizi huzura kavuşturmak için canla başla mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Kendi ilçesine hizmet etmekten aciz olanlar bizim üzerimizden şov yapmaya çalışmasınlar. Herkes de gayet iyi biliyor ki ilçemizin en önemli sorunu ve bu afetlerin en önemli sebebi çarpık kentleşmedir. Bu sorun yılların sorunudur ve bir anda ortadan kaldırılabilecek bir sorun değildir. Vatandaşımızla bir buçuk yıldır inşa ettiğimiz samimi dostluk ve kardeşlik havasını kimseye bozdurmadık bozdurmayız da. Bugüne kadar nasıl canla başla mücadele ettiysek bundan sonra da edeceğiz. Sadece yerel hizmetler anlamında değil tüm kamu hizmetleri anlamında ilçemizin temsilcisi olarak kurum ve kuruluşlarla kurduğumuz dialog ile sorunlarımızı çözmek için gayret ettik ve ediyoruz. DSİ Genel Müdürlüğümüzle yürüttüğümüz işbirliği ile ilçemizde yıllardır yapılmayan 5 kritik derenin ıslah çalışmasını 2023 yılı içerisinde ihale ettirdik ve yer teslimleri yapıldı. Mevsim şartlarının normalleşmesiyle beraber çalışmalar hızla başlayacak ve yıllardır devam eden bu sorun kökten ortadan kalkacaktır. Ayrıca dün akşam saatlerinde başlattığımız zarar tespit çalışmalarımızı bugün tamamladık ve vatandaşlarımıza gereken desteği sağlamak için çalışmalarımızı başlattık. Bizim derdimiz vatanımız; bizim derdimiz vatandaşımız. Biz vatandaşımızın derdi ile dertlenip sorunlarını çözmek için canla başla mücadele ediyoruz. Cizreli hemşehrilerimiz kardeşlerim müsterih olsun onların derdi bizim derdimiz ve bu dertleri kökten ortadan kaldırıncaya kadar da mücadeleye devam edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun Cizrem”

ekran-goruntusu-2024-03-23-012001.png

ekran-goruntusu-2024-03-23-011956.png

ekran-goruntusu-2024-03-23-011919.png

ekran-goruntusu-2024-03-23-011910.png

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.