Komşu İlde Heyelan! 11 Köy Yolu Kapandı, Ekipler Çalışma Başlattı

Komşu İlde Heyelan! 11 Köy Yolu Kapandı, Ekipler Çalışma Başlattı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 11 köy ve mezranın ulaşımını sağlayan yol, meydana gelen heyelan sonucunda Kapandı. Heyelan sonrasında ekipler hızla müdahaleye başladı.

Yüksekova ilçesine 40 kilometre mesafede bulunan Onbaşılar köyü ile birlikte toplamda 11 köy ve mezranın ulaşımını sağlayan yol, dün gece saatlerinde meydana gelen heyelan sonucunda kapandı. Karla karışık yağmurun etkisiyle yamaçtan kopan kaya ve toprak parçaları yol üzerine aktı, yolun kapanmasına neden oldu. Bu durumun fark edilmesinin ardından bölgeye İl Özel İdaresi'ne bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği'nden ekipler sevk edildi ve yolun açılması için çalışmalara başlandı.

Onbaşılar Köyü Muhtarı Husret Şen, yağışlı havalarda sık sık heyelan meydana geldiğini ve bu durumun tehlikelerini vurgulayarak, "Dün gece yaşanan yağış sonrasında yol, düşen heyelan nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ekiplerin aralıksız çalışmalarıyla yolun açılması için umutluyuz. Yaklaşık 2 gün içerisinde yolun açılmasını bekliyoruz. Benzer bir durum daha önce de yaşanmıştı ve o zaman yolumuz 3 gün boyunca kapalı kalmıştı. Bu süreçte çalışmalarını sürdüren ekiplere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

hakkaruheleyan.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.