Köy Yaşam Merkezleri Vatandaşların Hizmetine Sunuluyor

Köy Yaşam Merkezleri Vatandaşların Hizmetine Sunuluyor

Şırnak’ta Köy Yaşam Merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

Şırnak Merkez ve ilçelerine bağlı kullanılmayan 13 köy okulu binası eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı Köy Yaşam Merkezlerine dönüştürüldü.

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor.

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezlerine dönüştürülerek öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor ve aktif bir şekilde kullanımına imkan sağlanıyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Yeşilyurt Köy Yaşam Merkezi, İdil’deki Kurtuluş, Alakamış ve Oymak Köy Yaşam Merkezleri, Güçlükonak’taki Fındık ve Boyunak Köy Yaşam Merkezleri, Cizre’deki Varlık ve Kurtuluş Köy Yaşam Merkezleri, Uludere’deki Gülyazı, Ortaköy, Andaç ve Şenoba Köy Yaşam Merkezleri ve Şırnak Merkezde Başağaç Köy Yaşam Merkezi olmak üzere toplam 13 adet bina köy yaşam merkezine dönüştürülerek öğrencilerin ve köy halkının hizmetine açıldı.

Kullanılmayan binaların bakım ve onarımı yapılmış ve içerisi gerekli malzemelerle donatılarak halkın hizmetine sunuluyor.

Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda binalar anaokulu, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle donatıldı.

Köy Yaşam Merkezlerinde ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı halı kilim kursları ve değerler eğitimi, aile okulu eğitimi gibi birçok kurs verilmekte olup bu merkezlerde kurulan yemekhanelerde öğrencilere hizmet vermekte.

67438584-dce1-4ac1-b00c-7bafc34ab01b.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.