“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJESİNİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” PROJESİNİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” isimli proje, Şırnak’ta vatandaşlarla buluşturuluyor.

Valilik Toplantı Salonunda Vali Ali Hamza Pehlivan, Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge Başkanı Ercan Durmuş ile Şırnak’ta küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesini amaçlayan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesinin protokolünü imzaladı.

Proje kentteki küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için üreticilere 100.000 (yüz bin) koyun verilmesini hedeflemekte olup proje başvuruları 01.02.2021 tarihinde alınmaya başlanacaktır. Başvurular Şırnak İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacak.

Projeden yararlanmak üzere başvuracak üreticilerin sağlaması gereken koşullar şu şekildedir:

  • Üretici, projenin başlangıç tarihi itibari ile faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya geçmişte küçükbaş hayvancılık yapmış olmalıdır. İlk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak olanlar proje kapsamında değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Üretici, proje kapsamında edineceği hayvanlarla birlikte tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulunan barınağa (ağıla) sahip olmalıdır.
  • Üretici, proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa ulaştırmalıdır.
  • Üretici, işletmenin bulunduğu yerde ikamet ediyor olmalıdır.
  • Üretici, faaliyet gösterdiği yerde bulunan meralardan yararlanıyor olmalı veya yıllık kaba yem ihtiyacının %50’sini yetiştirme imkânına sahip olmalıdır.
  • Üreticinin, Banka tarafından kredilendirilmesine engel bir durumu bulunmamalıdır.
  • Her üretici projeden bir kez yararlanabilir.
  • Projeden yararlanacak üreticiler İvesi, Morkaraman, Akkaraman, Güney Karaman ve Hamdani ırkı koyunlardan alabilecektir.
  • Hayvanlar yurt içinde doğmuş, 6-24 aylık yaş aralığında ve dişi olacaktır.
  • Bankaca kredilendirilmesine engel bir durum bulunmayan üreticilerimiz için verilecek olan kredi, azami 84 ay vadeli ve 150.000 (yüz elli bin) TL ile sınırlıdır. 150.000 (yüz elli bin) TL’lik kredinin 100.000 (yüz bin) TL’lik kısmı faizsiz, 50.000 (elli bin) TL’lik kısmı ise bankanın belirleyeceği faiz oranı ile kullandırılacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.