Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Şırnak’ta Günlük 100 Kişiye İftar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Şırnak’ta Günlük 100 Kişiye İftar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bölge müdürlükleri aracılığıyla kurduğu iftar sofralarında ihtiyaç sahiplerini misafir ediyor. Bu kapsamda Şırnak Çamlıca Lokantasında ramazan başladığı günden beri günlük 100 kişi iftar veriyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada “Kadim medeniyetimizin gönül zenginliğini paylaşmak, yardımlaşma ve dayanışma ile yaşatmak asıl görevimizdir.” İfadesine yer verildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilki 2022 yılında 25 İlde düzenlenen iftar organizasyonunun kapsamı bu yıl genişletildi. 81 ilin tamamında kurulan sofralar ihtiyaç sahiplerine ve dileyen tüm vatandaşlara hizmet ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda Ramazan Ayı boyunca On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in ruhuna uygun faaliyetler yapılmasına özen gösterileceğinin altı çizildi.

Açıklamada “Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak dayanışma ve paylaşma kültürünü yaşatmak, pekiştirmek ve daha güçlü şekilde geleceğe aktarmak için her alanda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Geçtiğimiz yıl kurduğumuz gönül sofralarını bu yıl Mübarek Ramazan-ı Şerif’in gelişiyle tüm şehirlerimize yayıyoruz. 81 ilimizde, bölge müdürlüklerimiz vasıtasıyla kurduğumuz iftar noktalarımızda paylaşmanın, paylaştıkça çoğalmanın zenginliğini yaşayacağız.
Bu kapsamda Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan illerde; Bitlis’te Kervansaray Restorantta Ramazan ayı süresince günlük 300 vatandaşımıza iftar yemeği veriliyor. Bitlis Eren Üniversitesinde ise Ramazan ayı süresince hafta içi günlük yaklaşık 1500 öğrencinin iftar yemeği katkı payları Hayırsever vatandaşlarımız ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce karşılanıyor. Muş İlinde Atatürk Parkı Restorantında Ramazan ayı süresince günlük 100 vatandaşımıza iftar yemeği veriliyor. Van İlinde Süvari Hacıoğlu Restorantta günlük 100 vatandaşımıza, Van Yüzüncüyıl Üniversitesinde Ramazan ayı süresince hafta içi günlük yaklaşık 2000 öğrencinin iftar yemeği katkı payları Hayırsever vatandaşlarımız ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce karşılanıyor. Hakkari İlinde Nergiz Düğün Salonunda Ramazan ayı süresince günlük 100 vatandaşımıza iftar yemeği veriliyor. Şırnak İlinde Çamlıca Lokantasında Ramazan ayı süresince günlük 100 vatandaşımıza iftar yemeği veriliyor. Siirt İlinde ise Veysel Karani Beldesinde, Öz Diyarbakır Sofrası Lokantasında Ramazan ayı süresince günlük 300 vatandaşımıza iftar yemeği veriliyor” denildi.

Bölge Müdürlüğü faaliyet alanında altı ildeki tüm vatandaşların iftar sofrasına davetli olduğu belirtildi.

dsc01090-001.jpg

2-2.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.