Kumçatı İmam Hatip Ortaokulu’nda Kütüphane Açılışı Gerçekleştirildi

Kumçatı İmam Hatip Ortaokulu’nda Kütüphane Açılışı Gerçekleştirildi

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Kumçatı İmam Hatip Ortaokulu’nda kurulan okul kütüphanesinin açılışını gerçekleştirildi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, il merkezine bağlı Kumçatı Beldesi’nde Kumçatı İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında kurulan okul kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından kütüphaneyi gezen Vali Pehlivan, Şırnak 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarına duyarlılık göstererek kütüphane kurmaya karar vermeleri ve bunun için katkı sağlamalarından dolayı tebrik etti, öğrencilerle bir süre görüşerek kitap okumanın öneminden bahsetti, eğitim-öğretim hayatlarında üstün başarı ve kolaylıklar diledi.

Kumçatı Beldesi’nde İmam Hatip Ortaokulunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda, 112 Acil Çağrı Merkezinin destekleriyle öğrencileri kütüphaneyle buluşturduklarını söyleyen Vali Pehlivan, bu vesileyle burada bulunan çocuklara, öğrencilere, öğretmenlere çağrıda bulunarak 112 Acil Çağrı Merkezi hakkında da açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde diğer muhtelif kurumlara ait olan çağrıların tek çatı altında toplandığını ve 112 Acil Çağrı Merkezlerinde ve bütün acil çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezleri bünyesinde faaliyet vermeye başladığını hatırlatan Vali Pehlivan, bu sistemin sağlıklı bir şekilde işlenmesi için çağrıların doğruluk derecesinin çok önemli olduğunu söyledi.

“Çağrıların %86’sı asılsız”

Şırnak’ta yaklaşık 6 aydır 112 Acil Çağrı Merkezinin faaliyet gösterdiğini ve binlerce çağrının bu süre içerisinde birime ulaştığını belirten Vali Pehlivan; “Ne yazık ki bu çağrıların %86’sı asılsız çağrıydı. Elbette ki bu durum hizmetlerin aksamasına neden oluyor. O yüzden bütün vatandaşlarımızdan, bütün hemşehrilerimizden şunu rica ediyoruz. 112, adından da anlaşılacağı gibi acil çağrılar için çevrilmesi gereken bir hat, acil hat. Lütfen bu hattı sebepsiz, gereksiz, doğru olmayan çağrılarla meşgul etmeyelim. Eğer bunu yaparsak, gereksiz yere bu hattı ararsak gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımızın oraya erişememe sıkıntısı ortaya çıkar, Allah korusun nihayetinde can ve mal kayıpları ortaya çıkabilir. Bu yüzden bütün vatandaşlarımızdan bir kere daha bu konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Öğretmenlerimiz bu konuyu okullarda anlatıyorlar, anlatacaklar. Çocuklarımızın, gençlerimizin duyarlılığı pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da önemli. Bilgi, bilinç kazandırma konusundaki çabamızı bu konuda da ortaya koyarsak inanıyorum ki bu asılsız çağrı oranları düşecek ve bir gün de sıfırlanacaktır. 112 Acil Çağrı Merkezlerini sadece acil çağrılar için kullanalım. Lütfen, sebepsiz, gereksiz, doğru olmayan çağrılarla meşgul etmeyelim” şeklinde konuştu.

Kütüphane açılışının ardından okulun öğretmenleri ile öğretmenler odasında bir toplantı gerçekleştiren Vali Pehlivan, Şırnak’ta eğitim öğretim bilinci, kalitesi ve başarı düzeyini artırmak maksadıyla yürütülen çalışmalardan bahsetti. Öğretmenlerin görüşlerini dinledi. Eğitim ve öğretim faaliyetlerini değerlendiren Vali Pehlivan, bütün öğrenci ve öğretmenlere başarı temennisinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.