Kurt Saldırısında Hayvanları Telef Olan Aileye Alihan Babat'tan Maddi Destek

Kurt Saldırısında Hayvanları Telef Olan Aileye Alihan Babat'tan Maddi Destek

Uludere'nin Şenoba Beldesinde, ağıla giren kurt, 30 küçükbaş hayvanı telef etmişti, bunun üzerine olay ile ilgili tutanak tutuldu.

whatsapp-image-2023-04-21-at-23-33-01.jpeg

Şenoba beldesinde küçükbaş hayvan yetiştiren Hasan Oran, sabah saatlerinde ağıla girdiğinde hayvanlarının telef olduğunu gördü.
Kurdun 30 küçükbaş hayvanını telef ettiğini fark eden Oran, durumu Uludere İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdi. Şırnak Valisi Osman Bilgin ve Kaymakam Mehmet Rıdvan Doğan’ ın koordinesinde; Belediye Başkanı Alihan Babat, Karakol Komutanı, İlçe Tarım Müdürü ve Muhtarlarla beraber olay yerinde incelemede bulunarak, olayla ilgili tutanak tutuldu. Belediye Başkanı Alihan Babat tarafından, telef olan 30 adet koyun ve keçi değerinde, 40.000 TL nakdi yardımda bulundu.

whatsapp-image-2023-04-21-at-23-33-02.jpeg

Belde de bundan öncede kurt saldırıları olmuştu ve Belediye başkanı Babat tarafından zarar gören aileye üretimini devam ettirebilmek için destekte bulunmuştu. Kış ayının geç gelmesiyle beraber Belde de Kurt saldırılarında artış görünmektedir.Başkan Babat; Vatandaşları bu konuda dikkatli olmalarını ve önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Belediye Başkanı Alihan Babat: “Her daim vatandaşların yanında olmaya ve onlara destek bulunmaya devam edeceğini söyledi.“

İlgili Haberler

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.