KYK Yurt Ücretleri Belli Oldu! İşte Güncel Depozito ve Yurt Fiyatları

KYK Yurt Ücretleri Belli Oldu! İşte Güncel Depozito ve Yurt Fiyatları

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının fiyatları 2023-24 öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala açıklandı. İşte üniversite öğrencileri için KYK yurt fiyatları...

Yurt ücretleri odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre sınıflandırılıyor. Peki, KYK yurt ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte yanıtlar...

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, bulundukları şehrin dışında bir yer kazanan öğrenciler yurt araştırmaya başladı. Yeni öğretim yılının başlamasına az bir süre kala ise yurt fiyatları belli oldu.

KYK yurt ücretleri ne kadar?

  • Tip 1 ücreti aylık 345 lira, 855 TL depozito
  • Tip 2 ücreti aylık 405 lira, bin 20 TL depozito
  • Tip 3 ücreti aylık 405 lira, bin 20 TL depozito
  • Tip 4 ücreti aylık 480 lira, bin 110 TL depozito
  • Tip 5 ücreti aylık 510 lira, bin 200 TL depozito
  • Tip 6 ücreti aylık 570 lira, bin 365 TL depozito

KYK yurt tipleri nasıl sınıflandırılır?


KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor.

KYK Yurdunda ilk kayıt ücreti nedir?


Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

Kayıt ücreti yatırıldıktan sonra ne yapılmalı?

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.