Leyla Zana, Şırnak’ta Halka Seslendi

Leyla Zana, Şırnak’ta Halka Seslendi

DEM Parti seçim çalışmaları kapsamında siyasetçi Leyla Zana, Şırnak’ta halk ile buluştu. DEM Parti Belediye Başkan Adayı Turan Saltan'a destek istedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) seçim çalışmaları kapsamında Şırnak’a gelen siyasetçi Leyla Zana, ilk olarak merkez ilçeye bağlı Kumçatı Beldesi’ni ziyaret etti. Belde girişinde DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Şırnak Milletvekilli Nevroz Uysal Aslan, Zeki İrmez ve kalabalık partili grup tarafından karşılanan Zana, DEM Parti seçim bürosuna geçti.

Kumçatı’da partililere yönelik kısa bir konuşma yapan Leyla Zana, daha sonra Şırnak Merkeze geldi. Zana ilk olarak DEM Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Zana’yı DEM Parti il binası önünde yüzlerce kişi meşalelerle karşıladı. Halkla selamlaşan Zana, beraberindekilerle Uludere Caddesi üzerinden yürüyerek prestij Caddesi’nde bulunan seçim bürosuna geldi.

Burada halka hitaben konuşan Siyasetçi Leyla Zana, 1991 yılında 18 kişilik bir ekiple Şırnak’a geldiğini ve o dönem tek kadının kendisi olduğunu belirtti. Zana; “Şimdi meydanlarda kadınların sayısını görüyorsunuz”. Kadınlar özgürleşmeden toplumun özgürleşmez.

Seçimlerin kendisi gibi yaşı büyük insanlar için bir üniversite olduğunu vurgulayan Zana, “Gençler içinde ilkokuldur. Çünkü seçimler bizim için sadece belediye seçimi değildir. Seçimlerde, egemenlere karşı varlık ve yokluk mücadelesi veriyoruz. Bunun için kimse özgür irademize göz koymasın. Şırnak’ı vermeyeceğiz. Şırnak bizim evimizdir. Şırnak bizim için çok önemlidir. Şırnak Botan’ın sıcaklığıdır. Şırnak annelerin sıcaklığı ve özgürlüğüdür. Bunun için Şırnak’ı kimseye vermeyiz” dedi.

Muhalefet ve iktidarın halka verebileceği bir umut ve vaadin kalmadığını sözlerine ekleyen Zana, şunları ifade etti: “Görüyorsunuz, muhalefetten bin bir farklı ses çıkıyor. Topluma verecekleri bir umut ve vaat yok. İktidar da aynı durumda. Bazı hırsızlarda işin içine girmiş işin kaymağını yiyor. Hırsızlar çalıyor halk eziliyor. Zehirli dilleriyle toplumu ayrıştırıyorlar. Yine birlik ve beraberlik diyen Kürtlerdir. İstanbul, Mersin bilmem nerede bize versinler diyorlar. Neden size verelim? Kime ne borcumuz var? Asıl sizlerin Kürtlere borcu var. Bir kere de siz Kürtlere verin. Her sıkışıklıkta size el atan Kürtlere bu sefer siz verin.”

“Yüreğimiz yanıyor” diyen Zana, sözlerini şöyle tamamladı: “Artık yüreğimiz yanmasın. Demokratik ve barışçıl bir şekilde çözüme ihtiyaç var. Birliğinize, ittifakınıza inanın. Kazanacağız. Eğer ömrümüz yetmezse çocuklarınıza inanın. Ama inanıyorum ki kazandığımızı görmeye ömrümüz yetecek. Olumsuz sözlere kulaklarınıza kapatın. Bizim olan olumlu konuşur. Olumsuz konuşan, bizden değildir.”

Alandaki kalabalık, sık sık, “Şırnak seninle gurur duyuyor”, sloganları attılar.
Yapılan konuşmaların ardından kalabalık kitle Yeni Çarşı Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti. Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyen kitle sessizce dağıldı.

dsc00806.jpg

dsc00812.jpg

dsc00834.jpg

dsc00821.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.