Mart Kapıdan Baktırdı! Van ve Hakkari'de Yüzlerce Yerleşim Yeri Ulaşıma Kapandı

Mart Kapıdan Baktırdı! Van ve Hakkari'de Yüzlerce Yerleşim Yeri Ulaşıma Kapandı

Van ve Hakkari illerinde meydana gelen şiddetli kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar kalınlıklarının yer yer 35 santimetreye ulaştığı bölgelerde, toplamda Van’da 152, Hakkari’de ise 191 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

Mart ayına girerken herkes baharı beklerken kış geri geldi. Bölgede 3 gündür etkili olan kar yağışı yüzlerce yerleşim yerinin ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Van'da Kar Yağışı Ulaşımı Felç Etti: 152 Yerleşim Yeri Kapandı

Van'da dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, şehrin birçok bölgesinde ulaşımı felç etti. Kent merkezinde 5 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ise 35 santimetreye kadar çıktı. Bu durum, 37 mahalle ve 115 mezranın ulaşımını tamamen engelledi. Büyükşehir belediyesi karla mücadele ekipleri, yolların açılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Van- Bahçesaray Kara Yolu Çığ Tehlikesiyle Kapalı

Van'ı Bahçesaray'a bağlayan kara yolunda da ciddi sorunlar yaşanıyor. Çığ riski sebebiyle 22 Aralık 2023'ten bu yana kapalı olan bu yol, hala ulaşıma açılamadı. Yetkililer, güvenlik önlemlerini alıp yolun bir an önce açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari'de 191 Yerleşim Yeri Ulaşıma Kapandı

Hakkari'de de kar yağışının etkisiyle toplamda 191 yerleşim yerinin yolu kapanmış durumda. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, 73 köy ve 118 mezranın ulaşımını engelledi. İl özel idaresi karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.