Meb müfredat değişikliği ne zaman yapılacak?

Meb müfredat değişikliği ne zaman yapılacak?

Türkiye’de eğitimde sürekli müfredat değişikliği oluyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Meb müfredat değişikliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre Meb müfredat değişikliği kapsamında neler değişecek? Meb müfredat değişikliği ne zaman?

Türkiye’de eğitim alanında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ) 2002 yılından beri 16 defadan fazla müfredat değişikliği yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarından sonra gözler yine Meb’in müfredat değişikliğine odaklandı. Meb müfredat değişikliği nedir, meb müfredat değişikliği ne zaman yapılacak? MEB müfredat değişikliği ile hangi konular eklenecek, hangi konular çıkacak, hangi değişiklikler yapılacak.'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in derslerde tekrar edilen bazı konuların çıkartılacağını sinyalini verdi, "Çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız. Hemen hemen tüm kademelerde tekrar eden konular, kazanımlar var. Öncelikle bunları sadeleştirmek veya çıkartmak üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz" dedi.

MEB MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Meb müfredat değişikliğine ilişkin bilgi veren Bakan Tekin, "Uzun süredir müfredat değişikliği konusu üzerinde çalışıyoruz. Aralık ayı içerisinde konuyu kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir müfredat değişikliği için çalışıyoruz. Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız. Müfredat sadeleşecek ve derslerin tamamında olacak. Kapsamlı bir çalışma hazırladık" dedi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.