Meteoroloji'den vatandaşlara kritik uyarı! Şırnak dahil 11 il için kar ve yağış uyarısı!

Meteoroloji'den vatandaşlara kritik uyarı! Şırnak dahil 11 il için kar ve yağış uyarısı!

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Şırnak dahil 11 il için kar ve sağanak yağış uyarısında bulundu. Vatandaşların dikkatli olmalarını belirten uzmanlar ani sel baskınlarına karşı önlem almalarını istedi.

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında kuvvetli yağış, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Öte yandan Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında da kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; ülke genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

İşte Şırnak'ta 8 Günlük Hava Durumu Raporu

hava-durumu.jpg Şırnak Haftalık Hava Durumu Raporu

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgarın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.