Milletvekili Tatar; Yüzde 73 İle Türkiye Rekoru Kıracağız

Milletvekili Tatar; Yüzde 73 İle Türkiye Rekoru Kıracağız

Şırnak Merkez Cumhuriyet meydanında TOKİ ve Şırnak Belediyesi işbirlinde yapılan Millet Kıraathanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Şırnak Merkez Cumhuriyet Meydanında Şırnak Belediyesi ve TOKİ İş birliği ile yapılan Millet Kıraathanesi ‘Denbej Evi’nin’ açılış yapıldı. Açılış törenine, Şırnak Milletvekili Aslan Tatar, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar ve vatandaşlar katıldı. Açılış Kurdelesini Şırnak Milletvekili Aslan Tatar, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar ve Denbejler kesti. Açılış töreni boyunca gençler ‘Gençlerin umudu Mehmet Yarka’, ‘Şırnak’ın Mimarı Mehmet Yarka’, ‘Şırnak Seninle gurur duyuyor’ sloganları attılar.

Açılış töreninde vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı ve Ak Parti Şırnak Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka, Şırnak için bir çok projesinin olduğunu ifade etti. Aday Yarka; “Bu akşam yine bundan 5 yıl önceki gibi, 3 gün önceden kararınızı verdiniz. Bu millet kıraathanesinin en güzel yerini gençlerimize dengbej evi yaptık. Şırnak gençleri herşeyin en güzeline layık. Bunlar bile sizlere az. TOKİ ve Belediye iş birliği ile burada gençlerimize dengbej evi yaptık. Seçimlere 3 gün kala sizlerin hizmetine sunduk. Milletimiz burası için ‘Beyaz Saray’ diyor. Dünyada 2 tane beyaz saray var. Biri Amerika’da biri Şırnak’ta. Gençlere bundan sonraki süreçte de yeni projelerimiz olacak. Ama bu binada sadece dengbej evi yok. Yan tarafımızda gençlerimize dijital gençlik merkezi yaptık. Bizler söz verdik. Şırnak’ın gençliğini teknoloji gerisinde bırakmayacağız. Aynı batıdaki şehirler gibi Şırnak gençliğine hizmetlere sunacağız. Üst katımızda okuma salonlarımız var. Kütüphanelerimiz var. Hem dinlenip, hem çay içecekler. 1 katını da Şırnaklı hemşerilerimiz ile görüşmek için makam odası yaptık. Haziran ayında bu bölgenin en güzel millet bahçesini açacağız. Burada kendi dilimiz konuşacağız, kendi türkülerimizi söyleyeceğiz. Her yerde söylüyoruz. Kürt’üz Kürtlüğümüz ile de gurur duyuyoruz. Ama bir güne birgün kimse bize Kürt olduğumuz için siyaset yasağı getirmiyor. Dilimiz ile şarkı söyleyeceğiz. Türkü’de söyleyeceğiz. Türkçe ve Arapça’da söyleyeceğiz. Diller ve dinler zenginliktir. Bu seçime 3 gün var. Rehavete kapılmadan kapı kapı dolaşacağız. Cumartesi günü saat 14:30’da seçim ofisimiz önünde buluşacağız” dedi.

YÜZDE 73 İLE TÜRKİYE REKORU KIRACAĞIZ

Yüzde 73’lük bir rekor ile Türkiye rekoru kırmak için gençleri sandığa beklediklerini ifade eden AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar; “Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Açılışını yapmakta olduğumuz Millet Kıraathanesinin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizim plakamız 73, Milletvekilimizin doğumu da 73, Pazar günü yüzde 73 Türkiye rekoru ile sizi sandığa bekliyoruz. Sizler için hedeflerimiz büyüktür. İçinizden biri olarak bu gençlerimizin işsizliğinin farkındayım. Ensafımızın ölü halde sabah nasıl dükkanına gidip akşam çıktığının farkındayım. Bunun için hedeflerimiz ve projelerimiz var. 2 kişiyi TPAO’ya, 2 kişiyi hastaneye yerleştirme gibi bir düşüncem yok. Hedeflerimiz büyük. Allah nasip ederse iş aramaya gençlerimizi bulamayacağız” dedi.

Millet Kıraathanesi’nde Dengbej Evi, Sergi Salonu, Dijital Gençlik Merkezi, okuma salonu ve makam odası bulunuyor.

dsc00738.jpg

dsc00741.jpg

dsc00759.jpg

gjtmjqdweaalpoh.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum