Müjde Beklenen Açıklama Geldi: Bu Özellik ile Şırnak'ta Şebeke Sorunu Tarihe Karışıyor!

Müjde Beklenen Açıklama Geldi: Bu Özellik ile Şırnak'ta Şebeke Sorunu Tarihe Karışıyor!

Bir programda konuşan Federal İletişim Komisyonu, SpaceX Starlink uzay araçları ile bir devrim yaratacak çalışmalara başlandığı belirtildi. Bu projenin yürürlüğü girmesi ile Şırnak'ta şebeke sorunu ortadan tamamen kalkacak.

TGRT Haber'de yer alan habere göre; teknoloji alanında yaptığı çalışmalarıyla ses getiren Elon Musk, son birkaç yıldır SpaceX'in Starlink hizmetiyle uzaydan gezegenimize internet sunuyor. Şırnak'ta telefon ile konuşurken şebeke sorunu çekmeyen nerede ise tek bir vatandaş bile yok. Bu sorun dile getirildiği halde hala çözülmüyor ve çözülmeyecek gibi de duruyor. Neyse ki bu gün alınan bir bilgi ile güzel bir haber verildi. Gelecek yıl artık baz istasyonlarının tamamen ortadan kalkacağı iddia ediliyor. iletişim direkt olarak uzay istasyonu üzerinden yapılacağı belirtiliyor. Bu projenin hayata geçmesi ile beraber Şırnak'ta şebeke sorunu ortadan kalkacak. İşte detaylar...

Halihazırda taşınabilir ve sabit internet olarak satılan bu hizmet önümüzdeki yıl Türkiye için de gelecek. Ancak sadece bu kadarıyla da sınırlı kalmayacak gibi; Starlink bu kez de mobil kullanıcılara internet sunacak şekilde farklı bir planla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu proje ile Şırnak'ta en büyük sorun haline gelen şebeke sorunu artık tarihe geçecek.

STARLİNK MOBİL İÇİN YENİ LİSANS ALINDI

Bloomberg'e göre Federal İletişim Komisyonu , ABD'de doğrudan iletişim kurulabilmesi için Starlink denemelerinin yapılması kapsamında SpaceX'e geçici bir lisans verdi. T-Mobile ile yürütülecek çalışma için ilk denemeler ABD'de yapılacak.

Resmi olarak altı aylık verilen bu lisans, 840 uydu ve 2000 kullanıcı üzerinde ABD topraklarında denenecek. Bu testin amacı ise akıllı telefonların direkt olarak uzaydan internete sağlanması.

Eğer bu teknoloji ilerlerse gelecek yıllarda baz istasyonlarına ihtiyaç ortadan kalkabilir. Aynı zamanda telefonların çekmediği yerlerde artık şebeke problemleri de yaşanmayacak. Zira bağlantı uzaydan sağlanacağı için herhangi bir baz istasyonu ile iletişim zorunluluğu ortadan kalkmış olacak.

Söz konusu teknolojiye ilişkin çok fazla detay olmamakla birlikte, her akıllı telefon için desteklenip desteklenmeyeceği de bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde herhangi bir gelişme olursa tekrardan gelişmeleri aktaracağız.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.