Müjde! Takdir ve Teşekkür Belgesi Alan Öğrencilere 10 Bin 201 Lira Yardım Verilecek: İşte Detaylar

Müjde! Takdir ve Teşekkür Belgesi Alan Öğrencilere 10 Bin 201 Lira Yardım Verilecek: İşte Detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılında takdir veya teşekkür alan, sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e giren öğrencilere asgari ücretin yüzde 60'ı kadar destek verileceğini söyledi. İşte detaylar ve başvuru

Karne günü yaklaştığı gibi, milyonlarca öğrenci takdir ve teşekkür puanlarını hesaplamaya odaklandı. Ortalama notlarına göre devlet desteği alacak olan öğrencilere müjdeli bir haber geldi. 19 Ocak Cuma günü heyecanla beklenen gün geldiğinde, öğrenciler takdir veya teşekkür alanlar için devlet desteği başvurusunu e-devlet ekranı üzerinden sorgulayabilecek. Takdir ve teşekkür alanlara devlet desteği mesajının ardından başvuru süreci büyük bir merak konusu haline geldi. Bu haberde, takdir ve teşekkür alan öğrencilere devlet desteği başvuru adımlarını sizler için derledik. Peki, takdir alanlara para yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte 2024 yılında takdir alan öğrencilere sağlanan para yardımı ile ilgili detaylar.

TAKDİR ALANLARA PARA YARDIMI İÇİN BAŞVURU SÜRECİ

Karne günü geldiğinde, öğrencilerin gözleri takdir ve teşekkür puanlarına çevrildi. Sömestr tatiline girecek milyonlarca öğrenci için takdir ve teşekkür alanlara para yardımı müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, takdir ya da teşekkür alan, sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e giren öğrencilere asgari ücretin yüzde 60'ı kadar destek verileceğini duyurdu. 2024 yılında brüt 20 bin 2 TL, net 17 bin 2 TL olan yeni asgari ücret ile birlikte takdir ve teşekkür desteği 10 bin 201 TL'ye yükseldi. 19 Ocak Cuma günü karnelerini alacak öğrenciler, takdir alanlara para yardımı nasıl alınır, merak edilen bu konunun detaylarını öğrenebilirler.

Takdir Teşekkür desteği 2024: 10 bin 201 destek verilecek mi? Takdir Teşekkür alanlara para yardımı var mı? - Ekonomi Haberleri

TEŞEKKÜR TAKDİR ALAN ÖĞRENCİLERE 2024 HEDİYESİ

Birçok öğrencinin gündemini meşgul eden takdir alan öğrencilere hediye 2024 adımları belirlendi. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk karne gününe sayılı günler kala, karne hediyesi almak isteyen öğrenciler büyük bir heyecan içindeler. Takdir ya da teşekkür alan öğrencilere karne aldıkları tarihten en geç 1 ay içinde ödeme yapılacağı açıklandı. Bu nedenle takdir teşekkür desteği, 19 Şubat 2021 Pazartesi günü itibariyle hesaplara yatmış olacak.

NASIL BAŞVURU YAPILIR ?

Takdir alan öğrenciler, yılda en fazla 2 kez verilebilecek devlet desteğinden yararlanmak için e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak Yükseköğretim Kurul Başkanlığı ve Bireysel Üstün Başarı Ödül Başvurusu bölümüne tıklayarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Not ortalaması 85 ve üzeri olanlar takdir, 70 ile 84,99 not ortalamasına sahip olanlar ise teşekkür belgesi alabilecekler. Bu bilgiler ışığında takdir alan öğrencilere devlet desteği başvurusu için gerekli adımları takip etmek, destekten en iyi şekilde faydalanmalarını sağlayacaktır.

İŞTE BAŞVURU EKRANI

İlgili Haberler

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
116 Yorum