Nesli koruma altındaki yaban keçileri Gabar Dağı’nda görüntülendi

Nesli koruma altındaki yaban keçileri Gabar Dağı’nda görüntülendi

Geniş ormanları ve zengin yaban hayatı ile dikkati çeken Gabar Dağı, ayı, kurt, tilki, vaşak, su samuru ve domuz gibi hayvanların yanı sıra Nesli Koruma altında olan yaban keçilerine de ev sahipliği yapıyor. Gabar Dağında yaban keçileri görüntülendi.

Geniş ormanları ve zengin yaban hayatı ile dikkati çeken Şırnak’ın Gabar Dağı, ayı, kurt, tilki, vaşak, su samuru ve domuz gibi hayvanların yanı sıra Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) yayımladığı nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kırmızı listesinde yer alan yaban keçilerine ev sahipliği yapıyor.

Nesli koruma altında olup, avlanması yasaklanan yaban keçileri, Gabar Dağı zirvesine yakın bölgede görüntülendi. Sürü halinde ve otlarken kadraja takılan yaban keçileri, uzun süre bölgede dolandıktan sonra sarp kayalıklara tırmanarak kayboldu.

Avlanmanın cezası 250 bin lira

Keçiler, Gabar Dağı’nda çalışan vatandaşların dikkatini çekti. Son dönemlerde doğada dolaşan vatandaşlar ilk defa yaban keçilerini bu kadar yakından görme fırsatı yakalıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri de yaban keçisi vurmanın cezasının 250 bin lira olduğunu, koruma altındaki keçi sayısının Şırnak’ta 200-300 arasında olduğunu ve bu sayının her yıl arttığını söyledi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.