Nesli Tehlike Altındaki Saz Kedisi Şırnak’ta Görüntülendi!

Nesli tehlike altında bulunan saz kedisi Şırnak’ta görüldü. Doğa Koruma Milli Parklar Şırnak Şube Müdürlüğü, nesli tehlike altında olan yavru saz kedisini koruma altına aldı.

Nesli tehlike altında bulunan saz kedisi Şırnak’ta görüldü. Doğa Koruma Milli Parklar Şırnak Şube Müdürlüğü, nesli tehlike altında olan yavru saz kedisini koruma altına aldı. Araba çarpması sonucu annesini kaybeden yavru saz kedisinin Şırnak Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon biriminde bakımı ve tedavisi yapıldı. Sağlığına kavuşan yavru saz kedisinin erginliğe ulaştıktan sonra doğal yaşam alanına bırakılacağı belirtildi.

İHBAR ÜZERİNE BULUNDU


Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürü Orhan Kalay, “Yaklaşık bir hafta önce Doğa Koruma Milli Parklar Şırnak il Şube Müdürlüğümüze ulaşan bir ihbar üzerine Silopi ilçesinde yavru bir saz kedisinin bulunduğu haberi üzerine ekiplerimizi bölgeye yönlendirdi. Burada duyarlı bir vatandaşımız tarafından arazide görülmüş.

TRAFİK KAZASINDA BİR TEK O SAĞ KALMIŞ

Vatandaşımızın beyanıyla, trafik kazası sonucu aracın annelerine çarpması sonucu annesinin öldüğü, 3 tane yavrudan sadece bir tanesini yakalayabildiğini bize bildirmesi üzerine, gittik bu hayvanımızı vatandaşımızdan teslim aldık.

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİNDE TEDAVİ ALTINDA

Şırnak Üniversitesi yerleşkesi içerisinde Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon ünitemizde bir veteriner hekim gözetiminde şu an bakımlarını yapmaktayız. Belli bir yetişkinliğe ulaştıktan sonra bulunduğu ortama tekrardan, doğal yaşam ortamına bırakmayı planlıyoruz” dedi.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.