Öğrenciler Dikkat! Kayıtlar Yarın Sona Eriyor

Öğrenciler Dikkat! Kayıtlar Yarın Sona Eriyor

Üniversite öğrencilerinin 2023-2024 eğitim öğretim yılı için KYK Yurt başvuruları yarın (2 eylül) sona erecek. Başvuru yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsin.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 29 Ağustos 2023-2024 yılı eğitim öğretim yılı yurt başvurularının başladığını duyurmuştu 2 Eylül yarın itibari ile KYK yurt başvuruları sona eriyor.

Bakan Bak, Ankara’da bulunan Cebeci Site Yurdu Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, yeni bir eğitim öğretim yılının başladığını ifade etmişti.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl ağustos ayı itibarıyla alınan yurt başvuruları 2023-2024 eğitim öğretim yılı için başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Buna göre, 29 Ağustos'ta başlayan başvurular 2 Eylül 2023 tarihinde sona erecek

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

E-DEVLET KYK YURT BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.